Najbolja rješenja za svaku vrstu problema: Trikovi koje treba znati svaka žena

Radiosarajevo.ba
Najbolja rješenja za svaku vrstu problema: Trikovi koje treba znati svaka žena
Foto: Pixabay / Ilustracija

Svi znamo da su domaće pravljeni lijekovi najbolja rješenja za bilo koju vrstu problema, iako je potrebno duže razdoblje za izliječiti se. Prednost je što su bez ikakvih hemijskih sastojaka.

U životu svake žene postoje trikovi kojima se služi kako bi izgledala ljepša i izazovnija.

Pročitajte nekoliko savjeta i recepata koji su dobrodošli u život svake žene.

Prirodan način da se riješite bora oko usta

Uzmite svježeg nevenog cvijeća, 200 grama pčelinjeg voska i 750 ml maslinovog ulja. Stavite sastojke na laganu vatru da se zagriju i ostavite ih da provre na trenutak. Ostavite preko noći preparate i zagrijte ih ponovo sljedećeg jutra, promiješajte i stavite u posudu. Nanosite kremu na problematična područja na dnevnoj bazi oko dvije sedmice.

Krastavac je samo sve što je potrebno

Pomiješajte sok od krastavca s krompirom u jednakim dijelovima. Pomaže kod podočnjaka ispod očiju.  Također možete tretirati podočnjake sa sokom od krastavca i sokom od limuna u jednakim dijelovima. Nanesite preparat na tamnija područja ispod očiju, ostavite 15 minuta, a zatim operite, savjetuje Worldhealthinfo.

Riješite se mitesera s brade

Ako želite ovi čudesnu masku, pomiještajte 2 kašike cimeta i 2 kašike sirćeta dok ne dobijete pastu. Utrljajte masku na bradu i držite oko 10 sekundi. Operite s toplom vodom. Vidjet ćete da će miteseri s brade efikasno nestati.

Riješite se tamnih fleka ispod pazuha

Tamne mrlje ispod pazuha mogu biti glavni razlog za anksioznost i sramotu, jer one imaju tendenciju da vam sputaju šarmkada nosite prekrasne majice bez rukava. Obratite pažnju na sljedeće!

Pomiješajte jednu kašiku sirovog mlijeka, jogurt, i brašno. Ostavite ovaj mix da odstoji, te ga stavite na kožu ispod pazuha i držite oko 15-20 minuta. Mliječni proizvodi eliminiraju diskoloraciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije