Moda za mame: 7 odjevnih predmeta neophodnih nakon porođaja

Radiosarajevo.ba
Moda za mame: 7 odjevnih predmeta neophodnih nakon porođaja
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Kada pomislite na kupovinu uoči rođenja bebe, često se dešava da razmišljate o ukrašavanju bebine prostorije ili o kupovini preslatke odjeće za bebe, igračkama, pelenama, flašicama...

Ali mame zaborave na svoje potrebe nakon porođaja. Zato je dobro da napravite spisak odjeće u kojoj ćete provesti neki naredni period.

Važno je izabrati stvari u kojima osjećate komfor, a istovremeno su i estetski lijepe.

Donosimo vam nekoliko prijedloga.

Komforne pantalone - izbor je na vama da li se bolje osjećate u širokim pantalonama ili u užim modelima. 

Grudnjak - prema svojoj želji birajte grudnjak koji vam odgovara, s tim što bi za postporođajne dane, možda, najbolji bili oni koji nemaju spužve, žice i koji više liče na top.

Majice - najobičnije za svaki dan.

Helanke - za sve mame koje obožavaju helanke, jedna topla preporuka. Osim što su udobne, one su i veoma praktične i funkcionalne.

Kućna haljina ili bademantil - većina mama zna koliko su jutra u ovim stvarima čarobna, pa su jedna od ove dvije stvari nezaobilazan izbor.

Dukserice i trenerke - tokom šetnje sa bebom po parku, prilikom odlaska u prodavnicu ili sređivanja kuće, trenerka i duks su najbolji komadi sa kojima nećete pogriješiti.

Elegantna haljina - poslednja ali ne i najmanje važna stavka u garderobi. Pored svih obaveza koje vas čekaju, nikako ne smijete zaboraviti na sebe, preporučuje Yumama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije