Hrabre boje koje će zavladati ove jeseni: Jeste li spremni za njih

Radiosarajevo.ba
Hrabre boje koje će zavladati ove jeseni: Jeste li spremni za njih
Foto: Glowsly / Ilustracija

Prve jesenske kolekcije već su u ponudi online i klasičnih trgovina, a sudeći prema viđenom, paleta boja koja će se nositi u narednoj sezoni bit će uistinu zanimljiva.

Očekivano, tu su standardne neutralne nijanse poput crne, smeđe, tamnoplave i sive, ali za osvježenje će se pobrinuti tri odvažne i upečatljive boje čiji su popularnost najavile brojne modne kuće svojim kolekcijama za jesen/zimu 2020./2021. godine.

Za početak, na velika vrata vraća se crvena. Boja vatre, ljubavi, snage i strasti vrlo je dominantna i intenzivna, a u kineskoj kulturi simbolizira sreću.

Nećete pogriješiti bez obzira na to koju nijansu crvene odaberete.

Uz crvenu nosit će se i zlatna boja. Ovaj put zlatna nije rezervirana samo za svečana događanja. Modne kuće predlažu zlatne komade i za svakodnevne prilike.

Ako vam crvena i zlatna nisu dovoljno odvažne, tu je narančasta boja. Upečatljiva bez obzira na nijansu, narančasta je kao stvorena za sve dame koje vole efektne odjevne kombinacije, piše Zadovoljna.hr.

I, koja se vama sviđa?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije