Mirisne i zdrave pečene paprike za salatu: Evo kako ih pripremiti
Pečene paprike na salatu oduševit će vas okusom i mirisom.
Vrlo ih je lako pripremiti, samo ih dobro ohladite. Najbolje su ako ostanu u frižideru preko noći. Poslužite uz pečeno meso i prilog po želji.
Sastojci
- 1 kg crvene paprike
- 1 dl maslinova ulja
- 1 kašika sirćeta ili limunova soka
- 2-3 češnja bijelog luka
- so, biber
½ kašičice mljevene ljute paprike
Priprema
Pecite paprike u rerni na suho, na limu, u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 45-50 minuta. Čim se ispeku, prekrijte ih folijom da se zapare kako biste lakše očistili kožicu.
Suđenje kompaniji koja je stvorila ChatGPT: Važan svjedok (26) pronađen mrtav
Nakon pola sata ogulite i očistite paprike od sjemenki i izrežite ih na filete. U posudu stavite paprike, dodajte sitno sjeckani bijeli luk, so, biber i mljevenu papriku, prelijte maslinovim uljem i sirćetom (ili limunovim sokom) i nježno izmiješajte. Stavite ih u frižider da se dobro ohlade, piše Dnevno.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.