Mirisne domaće krofne: Uz ovaj recept bit će mekane i prozračne

0
Radiosarajevo.ba
Mirisne domaće krofne: Uz ovaj recept bit će mekane i prozračne
Foto: Coolinarika / Ilustracija / Krofne

Mirisne domaće krofne, mekane i prozračne baš kakve trebaju biti, nije teško pripremiti.

Slijedite upute i nećete pogriješiti. Sigurni smo da će se svidjeti svima koji ih probaju. Isprobajte ovaj recept i uživajte u slatkim zalogajima.

Sastojci

  • 550 ml mlakog mlijeka
  • 3 vrećice suhog kvasca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kg brašna
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
  • 1 kašika ruma
  • 1 l ulja
  • šećer u prahu
  • korica limuna i narandže po želji

Priprema

U 100 ml mlakog mlijeka dodajte dva kvasca, malu kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite 10 minuta da nadođe.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

U drugoj posudi pomiješajte 1 kg brašna, 2 žumanceta i jedno cijelo jaje, 3 kašike šećera, prašak za pecivo, malo soli, žlicu ruma, 100 ml ulja i 450 ml mlakog mlijeka.

Po želji dodajte ribanu koricu limuna i narandže. Na kraju dodajte kvasac i sve sjedinite.

Tijesto ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruči. Razvaljajte ga na 1 cm debljine.

Čašom ili šoljicom režite krugove, stavljajte ih na pobrašnjenu krpu i ostavite da se dižu oko 30 minuta.

Popularna čokoladna torta bez koje su bile nezamislive sve posebne prilike, a pravi se bez brašna

Popularna čokoladna torta bez koje su bile nezamislive sve posebne prilike, a pravi se bez brašna

U loncu zagrijte 800 ml ulja. Stavite lagano krofne u ulje na obrnutu stranu od one na kojoj su ležale.

Poklopite lonac i pecite ih otprilike minutu. Otklopite, okrenite i pecite minutu. Izvadite krofne na kuhinjski papir da upiju višak masnoće te ih pospite šećerom u prahu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije