Metoda u koju se kunu domaćice: Ovako ćete održati krastavce svježim i do 20 dana
Svi volimo hrskave krastavce u salati, a sa jednostavnim kuhinjskim trikom možete očuvati njihov životni vijek duže nego uobičajeno.
Sve više se potencira da se hrana iskoristi do samog kraja, a krastavci koje kupimo u radnji, često znaju biti mekani nakon samo par dana.
Ova metoda kombinira dva načina skladištenja, koji će krastavcima pomoći da sačuvaju svoja nutriciona svojstva. Stručnjakinja s bloga Melanie Cooks podijelila je savjet koji se brzo pokazao učinkovitim i jednostavnim.
Savez samostalnog sindikata podržao proteste studenata u Sarajevu: Donijeli i važne zaključke
Da biste primijenili ovu metodu, zamotajte svaki krastavac zasebno u komad ubrusa, a zatim ih stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem. Vrećicu dobro zatvorite i spremite u hladnjak, najbolje je na gornjoj polici.
"Osmog dana bila je primjetna kondenzacija na unutarnjim stijenkama vrećice, što me zabrinulo. Ubrusi bili su vlažni, ali krastavci su bili u besprijekornom stanju", otkrila je.
"Odlučila sam vidjeti koliko dugo će ostati dobri i neki krastavci izdržali su ukupno 20 dana", dodala je.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.