Lagano i preukusno: Uz ovu odličnu marinadu, piletina će biti hrskava i sočna
Ako ovoga vikenda namjeravate kuhati, donosimo vam prijedlog za preukusne pileće ražnjiće, koje možete pripremiti u tavi ili na roštilju. Uz fantastičnu marinadu, ukus hrskave ali sočne piletine je nevjerovatan.
Priprema:
Piletinu očistite od kostiju i kožice. Isjecite je na sitnije komade.
Izrendajte oguljenu glavicu luka.
Izmješajte luk sa uljem, sokom limuna, jogurtom i kurkuma prahom. Dodajte so i biber po ukusu.
Prelijte marinadom komade piletine i ostavite barem nekoliko sati u frižideru.
Mogu da odstoje i tokom cijele noći.
Nanižite komade na štapiće i pecite na roštilju ili gril tavi, piše Lepa&Srećna.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.