Kremasti njoki s piletinom: Savršen jesenji obrok

0
Radiosarajevo.ba
Kremasti njoki s piletinom: Savršen jesenji obrok
Foto: Pexels / Njoki

Njoki u kremastom umaku s piletinom i gljivama idealni su za one dane kada nemate previše slobodnog vremena za kuhanje.

Pripremite sve sastojke, ispecite piletinu, dodajte začine i povrće, sjedinite i imate ukusan ručak na stolu.

Sastojci:

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

650 g pilećih prsa

sol, papar

2 kašike maslinovog ulja

1 ljutika

130 g šampinjona

2 češnja češnjaka

2 kašike sušenog timijana

1 kašika sušenog origana

250 ml povrtnog temeljca

300 ml vrhnja za kuhanje

Prstohvat čili pahuljica

500 g njoka

30 g naribane mozzarelle

60 g naribanog parmezana

100 g mladog špinata

Njoki

Priprema:

Ljutiku narežite na kockice, a šampinjone na komade. Piletinu narežite na deblje filete pa ih začinite soli i paprom s obje strane. U većoj tavi zagrijte jednu kašiku maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite pet minuta sa svake strane pa izvadite na tanjir. Dodajte preostalo maslinovo ulje, ubacite narezanu ljutiku i šampinjone te ih pirjajte pet minuta. Ubacite protisnuti češnjak i začine i kuhajte još minutu.

Ulijte povrtni temeljac i vrhnje za kuhanje, pričekajte da zakuha i začinite po ukusu s čili pahuljicama, soli i paprom. Umiješajte njoke, vratite piletinu u tavu i kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta.

Izvadite piletinu na dasku za rezanje i narežite je na prutiće. Umiješajte i sireve, dodajte špinat pa kratko kuhajte. Vratite narezanu piletinu u tavu i poslužite odmah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije