Koliko spavati: Vizionar i milijarder izazvao burnu raspravu na internetu

Radiosarajevo.ba
Koliko spavati: Vizionar i milijarder izazvao burnu raspravu na internetu
Foto: Twitter / Elon Musk
Poduzetnik i vizionar Elon Musk, izazvao je burnu raspravu svojom opaskom o spavanju i javno otkrivenim svojim sistemom spavanja.

Sve je krenulo od jednog intervjua gdje je idejni tvorac kompanija Tesla i SpaceX istakao kako je previše zauzet da bi spavao, te da svake noći spava svega 6 sati što mu je dovoljno da se odmori i preživi.

Elon Musk zbog svoje djevojke izgubio 20 miliona dolara

Elon Musk je odstupio s čela Tesle: Kažnjen s 20 miliona dolara 

Zaradio tužbu: Elona Muska tvitanje bi moglo skupo stajati

Među brojnim osobama koje su osudile takav stav Elona Muska, koji bi mogao biti prihvaćen i od ogromnog broja "obični" ljudi koji u njemu vide uzora, našla se i susnivačica Huffington Posta Arianna Huffington, koja je između ostalog napisala u javno objavljanom pismu da je to "zastarjeli stav", te da Musk kao osoba koja se upravo bavi pitanjima energetske iskoristivosti "na strašno neefikasan način koristi ljudsku energiju".

via GIPHY

Odgovor Muska je stigao kakav zasigurno nije očekivala, a Huffingtonovoj je poručio: "Ti misliš da je to izbor. Nije".

Stručnjaci su izričiti u tome da bi svaka osoba trebala noću spavati najmanje 7 sati i nikako ne smanjivati taj period, dok je idealno trajanje sna između 7 i 8 sati.

Interesantno, slavni bodybuilder, glumac i političar Arnold Schwarzenegger, tokom karijere bodybuildera kada mu je trebalo najviše odmora za oporavak mišića, upravo je isticao kako spava također po 6 sati, te da mu je samo to i omogućilo da stigne sve obaveze koje su ga na kraju i učinile slavnim.

Na sljedećem linku saznajte koliko u prosjeku spavaju čitatelji portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije