Keksi koji se tope u ustima: Idealni za sve prilike, a jednostavni su za pripremu

Ovi keksi koji se tope u ustima pravi su izbor za ljubitelje slatkiša koji traže jednostavan, ali ukusan desert.
Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka, možete napraviti mekane, maslene kekse koji će očarati vaš svakodnevni užitak u kuhinji. Idealni su za sve prilike – bilo da se želite počastiti uz kafu ili pripremiti brz desert za iznenadne goste.
Pratite jednostavan recept i uživajte u divnom okusu domaćih keksića.

Poznato kada kreće isplata penzija za mjesec mart u FBiH
Keksi koji se tope u ustima
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Vrijeme hlađenja: 30 minuta
- Vrijeme pečenja: 15 minuta
- Ukupno vrijeme: 55 minuta
- Količina: 24 keksa
Sastojci
- 1 šolja (226g) neslanog maslaca, omekšalog
- ½ šolje (100g) prah šećera
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 1 ¾ šolje (220g) običnog brašna
- ¼ šolje (30g) kukuruznog škroba
- ¼ kašičice soli
- Po želji: Granulirani šećer za posipanje
Priprema
- Priprema tijesta
U posudi umutite maslac i prah šećer dok ne postanu lagani i pjenasti. Dodajte vanilu i dobro promiješajte.
- Miješanje suhih sastojaka
Prosijte zajedno brašno, kukuruzni škrob i so. Postepeno dodajte ovu mješavinu u smjesu s maslacem i miješajte dok ne dobijete mekano tijesto.
- Hlađenje tijesta
Oblikujte tijesto u valjak, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider na najmanje 30 minuta.
- Sjeckanje i pečenje
Zagrijte pećnicu na 160°C. Narežite tijesto na ploške debljine ½ inča i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 12–15 minuta, dok ivice ne postanu blago zlatne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.