Kako učiniti tjesteninu ukusnijom? Dodajte ključni sastojak u pravom trenutku i užitak je siguran

Kada je riječ o udobnoj hrani, ništa ne zadovoljava kao tjestenina.
Ukusna je, zasitna i može se kombinirati s različitim fantastičnim okusima. Međutim, ispostavlja se da mnogi od nas možda godinama pripremaju tjesteninu na pogrešan način. Prema stručnjakinji za kulinarstvo, kuharici Jessici Gavin, potrebno je slijediti pet jednostavnih koraka kako biste dobili "izvrsnu tjesteninu" svaki put.
Ona kaže da trebate dodati jedan ključni sastojak tokom kuhanja, koji je presudan za poboljšanje okusa. U iskrenom TikTok videu, Jessica objašnjava da je prvi korak odabir odgovarajuće posude za kuhanje. Personalno preferira duboku posudu ako kuha dugu tjesteninu, kako bi se potpuno uronila u vodu.

Šta se dešava? Vozila EUFOR-a danas ušla u Banju Luku
Ovo također osigurava da tjestenina ima dovoljno prostora za kretanje i pravilno kuhanje. Nakon toga, sve što trebate učiniti je dodati vodu i početi.
Rekla je: "Pobrinite se da voda zavrije. Ako dodate tjesteninu kad je voda samo u fazi laganog kuhanja, potrebno je previše vremena da se skuhate, a tjestenina će postati kašasta."

Evo kako da podgrijete tjesteninu, a da ostane ukusna, čak i u mikrovalnoj pećnici
"Posolite vodu kad zavrije kako bi se tjestenina začinila ravnomjerno. Promiješajte da se sol otopi."
"Kad dodate tjesteninu, obavezno je lagano promiješajte. Kako se kuha, tjestenina će otpuštati škrob s površine, što će učiniti da se njene niti jako zalijepe ako je ne promiješate."
"Nemojte čekati predugo da biste provjerili tjesteninu. Različite marke i vrste tjestenine imaju različito vrijeme kuhanja, obično između osam i deset minuta. Ako koristite svježu tjesteninu koja ima više vlage, trebat će joj samo od jedne do tri minute."
Video je pregledan nekoliko puta otkako je objavljen, a ljudi su brzo dijelili svoja mišljenja. Jedna osoba je komentirala: "Baš što mi je trebalo."
Druga je napisala: "Hvala puno, ovo mi je jako pomoglo." Treća je odgovorila: "Znam da neki ljudi stavljaju ulje prilikom kuhanja tjestenine, ali to je potpuno pogrešno."
Ako dodate sol u vodu za tjesteninu, ona će se ravnomjerno začiniti dok se kuha. Stručnjaci obično preporučuju dodavanje otprilike jedne žlice soli na četiri litre (jednu galonu) vode za svaki kilogram tjestenine.
U Italiji je ovo standardna praksa, jer pomaže poboljšati okus tjestenine. Mnogi ljudi to dodaju dok voda dolazi do vrenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.