Turska tjestenina postala je pravi hit: Donosimo vam najbrži recept za ručak
Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike, a umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, soka od pola limuna i prstohvata soli.
Turska tjestenina preplavila je društvene mreže i postala viralni hit. Priprema je vrlo jednostavna, a svi je hvale zbog zanimljivih okusa. Ako trebate ideju što napraviti za ručak ili večeru, donosimo vam detaljan recept koji će vas sigurno oduševiti, prenosi 24sata.
Trebat će vam 500 grama mljevene junetine, žličica curryja, žličica paprike, žličica češnjaka u prahu, žličica luka u prahu, žličica soli, žličica papra, jedan žuti luk narezan na kockice, dva češnja češnjaka i 250 grama tjestenine. Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike. Umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, sok od pola limuna i prstohvat soli.
Genij iz BiH briljira: Benjamin Mujkić, mladi matematičar primljen na Harvard
Prvo propirjajte mljeveno meso u tavi na srednje jakoj vatri sa žličicom curryja u prahu, slatkom paprikom i češnjakom te soli i paprom. Kad meso porumeni, usitnite ga kuhačom. Dodajte luk narezan na kockice i nastavite kuhati dok sve ne postane smeđe. Skuhajte tjesteninu po izboru.
Za umak od maslaca otopite dvije žlice maslaca u tavi, umiješajte žličicu slatke paprike i promiješajte. Da biste napravili umak od jogurta, pomiješajte dvije šalice grčkog jogurta s dva nasjeckana češnjaka, sokom limuna i malo soli. Na kraju sve posložite - prvo ide tjestenina, umak od jogurta, zatim meso i umak od maslaca. Na vrh stavite narezane cherry rajčice i sjeckani peršin.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.