Kako se riješiti neugodnog mirisa nakon prženja ribe? Stručnjakinja otkrila jednostavan trik
![Kako se riješiti neugodnog mirisa nakon prženja ribe? Stručnjakinja otkrila jednostavan trik](https://storage.radiosarajevo.ba/article/576503/871x540/riba.jpg?v1737828479)
Prženje ili pečenje ribe često izaziva neugodan miris koji se širi prostorom i može trajati satima, što može biti nezgodno, pogotovo ako se nakon ručka morate brzo spremiti za izlazak.
Međutim, blogerica Ana iz Lozice otkrila je jednostavan trik na društvenim mrežama koji može pomoći u rješavanju ovog problema.
Za ovaj trik potrebno vam je samo jedno – jabuka! Da, dobro ste pročitali. Ana je u kratkom videu objasnila kako ubacivanjem nekoliko komadića jabuke u ulje dok pržite ribu, možete neutralisati intenzivan miris. Jabuka ima sposobnost upijanja mirisa, pa prostorija ostaje svježa i ugodna čak i nakon kuhanja.
![Smjena Špirića ili Ademovića? Zakazana hitna sjednica Parlamentarne skupštine BiH izazvala konfuziju](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579258/300x185/dom-naroda-parlamentarne-skupstine-16feb-dzkrsa-4.jpg?v1739828874)
Smjena Špirića ili Ademovića? Zakazana hitna sjednica Parlamentarne skupštine BiH izazvala konfuziju
Ovaj savjet oduševio je Anine pratiteljice, koje su u komentarima potvrdile da trik zaista djeluje. Neke su čak priznale da ga već godinama koriste, dok je drugima bio pravo otkriće.
"Gdje si bila cijeli moj život, sestro draga?" - komentirala je jedna od pratiteljica.
Ana je pokazala da mali trikovi mogu napraviti veliku razliku. Sljedeći put kad budete pripremali ribu, isprobajte ovaj trik s jabukom – možda će postati i dio vaše kulinarske rutine.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.