Kako održati meso sočnijim i ukusnijim? Ključ je u načinu na koji kuhate

2
Radiosarajevo.ba
Kako održati meso sočnijim i ukusnijim? Ključ je u načinu na koji kuhate
Foto: Pixabay / Ilustracija

Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez mesa pa ga se često koristi čak i u supama. Može se pripremiti na različite načine, ali se rjeđe priprema kuhano meso jer često bude suho i bezukusno, ali ne mora uvijek biti tako.

Ako ste na posebnom režimu prehrane ili jednostavno želite jesti malo zdravije, pripremite kuhano meso.

Kako da kuhano meso bude sočno?

Ozbiljno upozorenje: 'Ako Trump zaista uradi šta je najavio, američki građani će platiti cijenu'

Ozbiljno upozorenje: 'Ako Trump zaista uradi šta je najavio, američki građani će platiti cijenu'

Prilikom kuhanja, meso zadržava svoje prirodne sokove i arome, a dodatkom začina i povrća može se obogatiti okus i nutritivna vrijednost. Iskusne domaćice su otkrile kako se meso pravilno kuha, odnosno stavlja li se u ključalu ili hladnu vodu.

Sve ovisi o tome što želite pripremiti jer od toga ovisi i temperatura vode, a da bi kuhano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih savjeta.

Ako vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za supu), onda ga obavezno kuhajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuhalo, ostavite ga da se ohladi u temeljcu (u vodi u kojoj se kuhalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo posebno vrijedi za pileće meso.

U hladnoj vodi se jedino kuha meso za supu i varivo, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije