Kako napraviti savršeno pohovano meso? Tajna je u ovom sastojku
![Kako napraviti savršeno pohovano meso? Tajna je u ovom sastojku](https://storage.radiosarajevo.ba/article/552122/871x540/piletina-rucak-hrana-recept-15novembar23-shutterstock.jpg?v1720182619)
Internet je preplavljen savjetima, ali ponekad samo hrabro eksperimentisanje dovodi do najboljih rezultata.
"I zato smo se upustili u avanturu otkrivanja tajne najsočnijeg pohovanog mesa i otkrili je. Krije se, sasvim neočekivano – u mlijeku", piše Krstarica.
Kada pripremte piletinu ili ćuretinu, prije paniranja i soljenja, meso potopite u posudu s mlijekom na barem pola sata. Mlijeko će omekšati meso, a kada ga ispečete, ono će biti sočnije i bogatije.
![Konaković: 'Ovdje se vodi neka prljava kampanja, a čudne su neke izjave članova Predsjedništva BiH'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/552481/300x185/elmedin-konakovic-svedska-bih-akrsa-juni2024-14.jpg?v1720445317)
Konaković: 'Ovdje se vodi neka prljava kampanja, a čudne su neke izjave članova Predsjedništva BiH'
Također, odlična ideja je da u prezlu dodate malo začina, parmezana ili susama.
Odaberite samo jedan od predloženih dodataka. A ako želite stvarno hrskavo pohovano meso, dio prezle zamijenite usitnjenim kukuruznim pahuljicama.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.