Kako napraviti savršeno pohovano meso? Tajna je u ovom sastojku

0
Radiosarajevo.ba
Kako napraviti savršeno pohovano meso? Tajna je u ovom sastojku
Foto: Unsplah / Pohovana piletina

Internet je preplavljen savjetima, ali ponekad samo hrabro eksperimentisanje dovodi do najboljih rezultata.

"I zato smo se upustili u avanturu otkrivanja tajne najsočnijeg pohovanog mesa i otkrili je. Krije se, sasvim neočekivano – u mlijeku", piše Krstarica.

Kada pripremte piletinu ili ćuretinu, prije paniranja i soljenja, meso potopite u posudu s mlijekom na barem pola sata. Mlijeko će omekšati meso, a kada ga ispečete, ono će biti sočnije i bogatije.

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 6:2

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 6:2

Također, odlična ideja je da u prezlu dodate malo začina, parmezana ili susama.

Odaberite samo jedan od predloženih dodataka. A ako želite stvarno hrskavo pohovano meso, dio prezle zamijenite usitnjenim kukuruznim pahuljicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije