Kako napraviti savršeno pohovano meso? Tajna je u ovom sastojku
Internet je preplavljen savjetima, ali ponekad samo hrabro eksperimentisanje dovodi do najboljih rezultata.
"I zato smo se upustili u avanturu otkrivanja tajne najsočnijeg pohovanog mesa i otkrili je. Krije se, sasvim neočekivano – u mlijeku", piše Krstarica.
Kada pripremte piletinu ili ćuretinu, prije paniranja i soljenja, meso potopite u posudu s mlijekom na barem pola sata. Mlijeko će omekšati meso, a kada ga ispečete, ono će biti sočnije i bogatije.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 6:2
Također, odlična ideja je da u prezlu dodate malo začina, parmezana ili susama.
Odaberite samo jedan od predloženih dodataka. A ako želite stvarno hrskavo pohovano meso, dio prezle zamijenite usitnjenim kukuruznim pahuljicama.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.