Kako napraviti savršene trileće: Sočan desert koji nestane sa stola za tren

Kada su u pitanju ukusni deserti, malo koji može konkurirati sočnosti i bogatstvu okusa trileća.
Ovaj omiljeni slatkiš, koji je postao pravi hit u našoj zemlji, osvoji sve sladokusce svojom nevjerojatnom sočnošću i bogatim okusom. Jednostavan za pripremu, trileće brzo nestane sa stola.
Sastojci:
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera (140 gr)
- 13 kašika brašna (220 gr)
- 12 gr praška za pecivo
- 1 litar + 200 ml mlijeka
- 600 ml slatke pavlake
- 500 gr karamela
Priprema:
Za pripremu, prvo umutite jaja i šećer mikserom, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u prethodno podmazan pleh i pecite u unaprijed zagrejanoj pećnici na 250 stepeni. Prvih pet minuta pečenja držite temperaturu na toj visokoj vrijednosti, a zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još oko 25 minuta, pazeći da se ne prepeče.

Saša Golub oslobođen optužbi za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe
Dok se tijesto peče, pripremite preljev tako što ćete sjediniti mlijeko i slatku pavlaku te dobro promiješati.
Kada je tijesto pečeno, ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta, zatim ga izbockajte čačkalicom i prelijte pripremljenim preljevom. Na kraju, premažite sve karamelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.