Kako napraviti savršene trileće: Sočan desert koji nestane sa stola za tren

0
Radiosarajevo.ba
Kako napraviti savršene trileće: Sočan desert koji nestane sa stola za tren
Foto: Screenshot/YouTube / Trileće

Kada su u pitanju ukusni deserti, malo koji može konkurirati sočnosti i bogatstvu okusa trileća.

Ovaj omiljeni slatkiš, koji je postao pravi hit u našoj zemlji, osvoji sve sladokusce svojom nevjerojatnom sočnošću i bogatim okusom. Jednostavan za pripremu, trileće brzo nestane sa stola.

Sastojci: 

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera (140 gr)
  • 13 kašika brašna (220 gr)
  • 12 gr praška za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mlijeka
  • 600 ml slatke pavlake
  • 500 gr karamela

Priprema:

Za pripremu, prvo umutite jaja i šećer mikserom, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u prethodno podmazan pleh i pecite u unaprijed zagrejanoj pećnici na 250 stepeni. Prvih pet minuta pečenja držite temperaturu na toj visokoj vrijednosti, a zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još oko 25 minuta, pazeći da se ne prepeče.

Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!

Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!

Dok se tijesto peče, pripremite preljev tako što ćete sjediniti mlijeko i slatku pavlaku te dobro promiješati.

Kada je tijesto pečeno, ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta, zatim ga izbockajte čačkalicom i prelijte pripremljenim preljevom. Na kraju, premažite sve karamelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije