Kako napraviti najukusniji gulaš? Mnogi prave ovu grešku pa mu upropaste okus

3
Radiosarajevo.ba
Kako napraviti najukusniji gulaš? Mnogi prave ovu grešku pa mu upropaste okus
Pixabay / Gulaš, ilustracija

Manje više svi kuhamo gulaš, ali, nažalost, samo se neki mogu pohvaliti kako im uspijeva.

Razlog su uobičajene pogreške poput početničke greške kojoj su kloni čak i iskusni kuhari. Postupate li i vi na isti način, meso vam jednostavno nikad neće biti ukusno kao što bi moglo biti.

Provjerite na koji način režete meso. Ako su komadići previše mali, zaboravite na uspjeh: tokom kuhanja iz njih će pobjeći sav okus. Meso će biti vlaknasto, suho i bezukusno. Narežite ga na veće kocke i ostat će sočno i ukusno.

Ruski vojnik o situaciji na frontu: Od 100 ljudi koji su krenuli u napad ostalo je 12

Ruski vojnik o situaciji na frontu: Od 100 ljudi koji su krenuli u napad ostalo je 12

Nadalje, provjerite birate li prave komade mesa. Juneći vrat i plećka su uvijek dobra opcija.

I još jedna stvar: nemojte skinuti svu masnoću i žilice s mesa, upravo oni dat će mu sočnost i učiniti toć gušćim i ukusnijim.

Evo vam i bonus savjet: meso prije termičke obrade dobro začinite i pustite ga kratko da odstoji kako bi upilo okuse, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije