Kako napraviti najukusniji gulaš? Mnogi prave ovu grešku pa mu upropaste okus
![Kako napraviti najukusniji gulaš? Mnogi prave ovu grešku pa mu upropaste okus](https://storage.radiosarajevo.ba/article/546629/871x540/gulas_jelo.jpg?v1716493601)
Manje više svi kuhamo gulaš, ali, nažalost, samo se neki mogu pohvaliti kako im uspijeva.
Razlog su uobičajene pogreške poput početničke greške kojoj su kloni čak i iskusni kuhari. Postupate li i vi na isti način, meso vam jednostavno nikad neće biti ukusno kao što bi moglo biti.
Provjerite na koji način režete meso. Ako su komadići previše mali, zaboravite na uspjeh: tokom kuhanja iz njih će pobjeći sav okus. Meso će biti vlaknasto, suho i bezukusno. Narežite ga na veće kocke i ostat će sočno i ukusno.
![ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu](https://storage.radiosarajevo.ba/article/550956/300x185/asa-bolinica-sarajevo-dzk-20mart-1.jpg?v1719386869)
ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu
Nadalje, provjerite birate li prave komade mesa. Juneći vrat i plećka su uvijek dobra opcija.
I još jedna stvar: nemojte skinuti svu masnoću i žilice s mesa, upravo oni dat će mu sočnost i učiniti toć gušćim i ukusnijim.
Evo vam i bonus savjet: meso prije termičke obrade dobro začinite i pustite ga kratko da odstoji kako bi upilo okuse, piše Slobodna Dalmacija.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.