Kako napraviti najukusniji gulaš? Mnogi prave ovu grešku pa mu upropaste okus
Manje više svi kuhamo gulaš, ali, nažalost, samo se neki mogu pohvaliti kako im uspijeva.
Razlog su uobičajene pogreške poput početničke greške kojoj su kloni čak i iskusni kuhari. Postupate li i vi na isti način, meso vam jednostavno nikad neće biti ukusno kao što bi moglo biti.
Provjerite na koji način režete meso. Ako su komadići previše mali, zaboravite na uspjeh: tokom kuhanja iz njih će pobjeći sav okus. Meso će biti vlaknasto, suho i bezukusno. Narežite ga na veće kocke i ostat će sočno i ukusno.
Požar u BiH progutao dom mladog bračnog para: Sabina i Samir s četvero djece ostali bez svega
Nadalje, provjerite birate li prave komade mesa. Juneći vrat i plećka su uvijek dobra opcija.
I još jedna stvar: nemojte skinuti svu masnoću i žilice s mesa, upravo oni dat će mu sočnost i učiniti toć gušćim i ukusnijim.
Evo vam i bonus savjet: meso prije termičke obrade dobro začinite i pustite ga kratko da odstoji kako bi upilo okuse, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.