Kako izgledati mlađe nakon 50-e: Tajna je u jednom odjevnom predmetu

0
Radiosarajevo.ba
Kako izgledati mlađe nakon 50-e: Tajna je u jednom odjevnom predmetu
Foto: Pexels / Ilustracija

Stručnjaci otkrivaju jednostavne načine kako izgledati mlađe ako imate više od 50 godina.

Sigurno ste se zapitali ako imate više od 50 godina, što vas može učiniti svježijima i mlađima. Odgovora je mnogo, no prema riječima stručnjaka, ključ leži u ovim stvarima i o njima treba voditi najviše računa.

Pravilna prehrana i hidratacija

Voda ima ključnu ulogu u očuvanju mladolikog izgleda. Pijte dovoljno vode dnevno (oko 2 litre) kako bi vaša koža bila hidrirana.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Beauty sleep nije samo mit. Redoviti san između 7-8 sati noću neophodan je kako biste izgledali svježe. Adekvatan odmor pomaže u regeneraciji stanica kože i smanjenju podočnjaka.

Uravnotežena prehrana, bogata voćem, povrćem, bjelančevinama i zdravim masnoćama pridonosi mlađem izgledu.

Ovo je navodno najbolja hrana koju možete jesti poslije treninga

Ovo je navodno najbolja hrana koju možete jesti poslije treninga

Antioksidansi iz voća i povrća mogu usporiti starenje, dok omega-3 masne kiseline iz ribe i orašastih plodova pomažu u održavanju elastičnosti kože.

Dodaci prehrani i vitamini

Kolagen je poznat kao protein mladosti, pomaže u održavanju elastičnosti kože.

Kolagen možete dobiti iz hidroliziranih dodataka prehrani ili iz hrane bogate kolagenom, poput čorbe ili ribe. Vitamin C, snažan antioksidans, neophodan je za proizvodnju kolagena. Ima ga u agrumima, bobičastom voću, kiviju i paprici, ali i u obliku dodataka prehrani.

Omega-3 masne kiseline, neophodne za održavanje hidratacije kože i smanjenje znakova starenja, mogu se pronaći u masnoj ribi, orasima, lanenim sjemenkama i dodacima ribljeg ulja.

Vitamin E, koji pomaže u zaštiti i obnavljanju kože s antioksidativnim i hidratantnim svojstvima, nalazi se u biljnim uljima, orašastim plodovima i sjemenkama. Biotin ili vitamin B7, neophodan za zdravu kosu i nokte, može se pronaći u jajima, bademima, avokadu i u obliku dodataka prehrani.

Zaboravite na 'suptilne' boje lakova za nokte: Novi trend je gothic manikura

Zaboravite na 'suptilne' boje lakova za nokte: Novi trend je gothic manikura

Stilski trikovi

Odaberite odjeću koja pristaje vašem obliku tijela. Na primjer, haljine s visokim strukom mogu stvoriti iluziju izdužene figure. Odjeća koja je preširoka može dodati godine. Tajna mladolikog izgleda je odabir krojeva koji na suptilan način ističu figuru.

Ako razmišljate o promjeni boje kose, odaberite svijetle nijanse koje će otvoriti vaše lice. Odlučite se za prirodne, pomalo razbarušene frizure koje odaju opušten izgled. Dašak rumenila na jagodicama može dati zdrav i mladenački izgled.

Odaberite jednostavan, ali moderan nakit. Suptilna ogrlica ili narukvica minimalističkog dizajna može učiniti da izgledate prirodno i graciozno. Birajte torbe i cipele u jarkim bojama ili sa zanimljivim detaljima koji mogu osvježiti outfit. Eksperimentirajte s različitim materijalima.

Kombinacije poput trapera, svile ili pletiva mogu pružiti sofisticiran i moderan stil. Na primjer, otvorena košulja preko jednostavne majice može stvoriti opušten, ali šik izgled. Nosite predmete s jedinstvenim detaljima kao što su vez, zanimljivi gumbi ili neobični rubovi. Ovi mali detalji mogu pretvoriti običnu odjeću u nezaboravnu. Odaberite cipele zanimljivog dizajna ili jarkih boja, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije