Nosite naočale? Ovo su tri frizure koje će vam idealno pristajati

0
Radiosarajevo.ba
Nosite naočale? Ovo su tri frizure koje će vam idealno pristajati
Foto: Pexels / Ilustracija

Naočale danas nisu samo neophodno pomagalo već i upečatljiv modni detalj koji može da vam pomogne da izgledate lijepo, moderno i autentično.

Toliko su popularne posljednjih godina da ih rado nose i brojne poznate ličnosti.

Na primjer, Emma Thompson se ne stidi da pokaže svoje prelijepe okvire, a Meryl Streep sa naočalama ide i na crveni tepih!

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Međutim, kada nosite naočale svakodnevno, neke stvari, kao što je izbor frizure, morate sa time da uskladite.

Duži pixie

Ako ste ljubitelj kratke kose, a ipak volite i poneki duži pramen, ova varijacija pixija je odlična za vas. Najbolje pristaje ženama ovalnog oblika lica, a uz naočale izgleda perfektno.

Divlji bob

Prelijepa, malo duža verzija boba idealna je za dame kojima je kosa počela polako da sijedi, ali ne žele da se farbaju, a ni da se odreknu dužine. Ova mladalačka frizura skida godine i odlično pristaje uz naočale, a veoma lako se stilizuje.

Bujne lokne

Kada je kosa sama po sebi bujna i gusta, a pritom volite i lokne koje daju kosi bujnost, može da se desi da vam frizura vizuelno proguta lice. Zato su naočale savršen detalj koji će sve dovesti u ravnotežu, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije