Četku i fen u ruke: Za hladne jesenje dane odaberite blowout frizuru

0
Radiosarajevo.ba
Četku i fen u ruke: Za hladne jesenje dane odaberite blowout frizuru
Foto: Pexels / Ilustarcija

Jesen je vrijeme promjene i obnove, a jedan od načina da obnovite svoj izgled je kroz frizuru.

Ove sezone, jedan od najpopularnijih stilova koji dominira modnom i beauty scenom je blowout frizura. Inspiriran stilom Rory Gilmore iz kultne serije "Gilmore Girls," ovaj glamurozni izgled donosi volumen, sjaj i sofisticiranost, savršeno se uklapajući u hladnije jesenske dane.

Blowout frizura je tehnika oblikovanja kose koja kombinira sušenje fenom i korištenje četke kako bi se postigao volumen i sjaj.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Ovaj stil često je povezan s frizerskim salonima i crvenim tepisima, ali može se postići i kod kuće uz odgovarajuće alate i proizvode za njegu kose. Ključna karakteristika blowout frizure je ravna kosa s blagim valovima prema krajevima.

Veći dio serije Rory nosi jednostavnu kosu koja dobro pristaje uz njezinu garderobu. Šiške su jednostavne, ali chic i to je šarm lika i njezine prepoznatljive frizure. Kosa joj je najčešće isfenirana ravno s malo volumena i nakovrdžana na vrhovima.

Na površini se Roryjev stil čini doista lakim: ravno, uglađeno ispuhano s vrlo malo savijanja ili uvijanja. Ali to je stil koji zahtijeva više rada nego što mislite ako nemate sličnu teksturu. Ako imate ravnu kosu, sve što trebate učiniti je lagano savijati vrhove. No, ako vam je kosa valovita, morat ćete uložiti malo više truda u okruglo četkanje kose od korijena do vrhova kako biste dobili izgled.

Počnite sa čistom kosom. Operite je šamponom i regeneratorom koji odgovara vašem tipu kose. Nakon pranja, nježno osušite kosu peškirom. Prije korištenja fena, nanesite zaštitu na kosu kako biste je zaštitili od oštećenja.

Koristite fen s nastavkom za ravnanje kako biste postigli ravnu i sjajnu kosu. Sušite kosu s korijena prema vrhovima, povlačeći četku naniže kako biste stvorili volumen. Nakon sušenja, koristite okruglu četku za oblikovanje kose. Radite sekcije po sekcije, povlačeći četku naviše prema korijenima kako biste stvorili dodatni volumen.

Na kraju, upotrijebite hladan vazduh na fenu kako biste postavili frizuru i stvorili dodatni sjaj. Dodajte malo sjajila ili spreja za sjaj kako biste postigli blistav izgled. Upotrijebite lak za kosu kako biste osigurali da frizura ostane netaknuta tijekom cijelog dana, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije