Ovo je šest najpoželjnijih frizura koje ćemo viđati ove jesenji

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je šest najpoželjnijih frizura koje ćemo viđati ove jesenji
Foto: Instagram / Nove frizure u 2023. godini

Svakog je dana sve više nas koji vadimo omiljene tople komade, ali isto tako tragamo i za nekim novim favoritima.

Smjena godišnjih doba uvijek je pogodno vrijeme za stilska osvježenja, i to ne vrijedi samo za garderobu, već i za makeup i kosu, a TikTok je uvjerljivo najzabavnija adresa za istraživanje trendovskih lookova. 

U moru mikro (trendova), primijetili smo da su neke frizure i stylinzi ipak popularniji od drugih te da ih jednako obožavaju i slavne ljepotice i beauty influenSerice, a za sve one koji i sami još uvijek razmišljaju na kakvu se promjenu odlučiti, izdvojili smo one koji će dominirati ovom sezonom.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Od boja kose do samih frizura i dodataka, s ovih šest lookova ne možemo pogriješiti.

Mašne u kosi

Mašne su veliki trend odobren od strane mnogih cool djevojaka i apsolutno vrijedne isprobavanja. Postoji toliko mnogo načina na koje ih možemo nositi da će svaka od nas lako pronaći onaj koji joj se najviše sviđa.

Čarobna maska od dva sastojka koja već imate u kuhinji: Oporavlja oštećenu kosu odmah

Čarobna maska od dva sastojka koja već imate u kuhinji: Oporavlja oštećenu kosu odmah

Od simpatičnih kopči i gumica ukrašenih mašnama, do dodavanja malenih mašnica na pletenice poput Hailey Bieber, baš svaka opcija je apsolutno neodoljiva.

Moramo li podsjetiti koliko će raskošno izgledati velike mašne svezane oko repa ili puštene kose? Savršen odabir za blagdansku sezonu pred nama!

Razdjeljak po strani

Vrijeme razdjeljka po sredini je definitivno prošlo. Ne znamo ima li prste u tome kontinuirani rast popularnosti 'old money' estetike, no činjenica je da razdjeljci po strani izgledaju kudikamo uglađenije i sofisticiranije pa ne iznenađuje što ih bira sve više žena.

Dakako, ove godine dolaze u paketu s xxl volumenom.

Bogate smeđe nijanse

Jako je puno žena koje hladniji dio godine najviše vole provesti obojane u raskošne tamne nijanse, a sudeći prema TikToku, sve je više onih koje biraju bogate, tamne, čokoladne nijanse.

Upravo zahvaljujući njima kosa izgleda maksimalno zdravo, sjajno i njegovano, a ova će boja prekrasno pristajati svakome, neovisno o teksturi i tipu kose te nijansi tena. 

Zaglađene punđe

Ovakve su frizure u modi već neko vrijeme, a s obzirom na to da ih sve češće nose slavne ljepotice poput Sofije Richie, ove bismo ih godine doista mogli viđati na svakom koraku. Zaglađene su punđe savršene za nadolazeću hladniju sezonu jer ih je super lako nositi uz krupno pletivo i dolčevite, a najbolji dio priče je što nam je, da bi izgledale lijepo i uredno, potrebno svega par minuta da ih složimo. 

Valoviti bob

Nemoguće je slagati izlog najpopularnijih frizura, a da bob ne dobije svoje mjesto u užem izboru. Ova frizura već je dugo vremena na vrhu popularnosti, a izuzetak nije ni ova godina, no čini se da je sve više onih koji umjesto ravne, raskošno isfenirane kose, bob nose u valovitoj varijanti.

Volimo ovaj look jer ne iziskuje puno truda, lagan je za održavanje te k tome izgleda jako zabavno i chic.  

Bakrene nijanse

Ako postoji jedna boja koja je s trona uspjela svrgnuti sve ostale, onda je to vatrena bakrena. Od nježnijih breskvasto roskastih tonova do sočne i jarke tangerine, bakrene nijanse ove su godine uvjerljivo najpopularnije, a s ozbirom na to koliko topline daju kosi, potpuno nam je jasno zašto su toliko obožavane. Istina, puno su zahtjevnije za održavanje od ostalih boja, ali toliko su prelijepe da se sva muka isplati, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije