Frizer slavnih ličnosti otkrio koje su to savršene frizure za vjenčanje

0
Radiosarajevo.ba
Frizer slavnih ličnosti otkrio koje su to savršene frizure za vjenčanje
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Bradley Leake dobro zna koliko je mladenkina frizura važna na dan vjenčanja.

Dok dug popis slavnih klijenata ovog profesionalnog frizera uključuju poznata imena kao što su Hannah Godwin, Brittany Cartwright, Stassi Schroeder i Chrishell Stause, Leake također stoji iza bezbroj stilova za dan vjenčanja. "Imao sam sreću raditi s toliko lijepih mladenki da ne mogu odabrati samo jednu najdražu", kaže slavni frizer za People.

Ovaj stilista iz Los Angelesa bavi se frizerskim poslom već 10 godina, a specijalizirao se za boje kose koje su prošarane i izgledaju kao da su nastale pod sunčevim zrakama, frizure za crveni tepih i frizure za snimanje kampanja. A nedavno je otvorio i svoj novi salon Brdy Jay u Santa Monici u Kaliforniji.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Leak se slaže da su trendovi po pitanju frizura vrlo često brzo promjenjivi, ali on uvijek glasa za stil koji je 'čist i jednostavan'. "Kosa koja je lijepo maknuta s lica i nešto što izgleda jednostavno i bezvremenski", kaže on.

U intervjuu za magazin People Leake otkriva šta treba, a šta ne treba i to sa ciljem da mladenkama pomogne odabrati pravu frizuru za njihov veliki dan.

Kako uvijek napraviti rep koji nam savršeno stoji: Otkriven trik - na šta trebamo obratiti pažnju

Kako uvijek napraviti rep koji nam savršeno stoji: Otkriven trik - na šta trebamo obratiti pažnju

Na pitanje koje su uobičajene greške koje mladenke prave pri odabiru frizure za dan vjenčanja, Leak jasno kaže: "Mislim da je jedna od najčešćih grešaka ta da mladenke ne liče na sebe. Ako je vjenčanje tako poseban trenutak, lično smatram da je izgledati kao najbolja verzija sebe ključno da kasnije ne žalite zbog izgleda".

"Vjerujem da prava frizura spaja cijeli izgled i atmosferu. Važno je imati na umu ugođaj mjesta, haljinu i vremenske uslove i što je najvažnije ono zbog čega se mladenka osjeća najugodnije", objasnio je.

"Mislim da su sofisticirani luksuz i čista ženstvena estetika trendovi koji će se zadržati. Klasično je, bezvremenski i jednostavno, nešto zbog čega većina mladenki neće na kraju požaliti", dodao je.

Ali, osim o samoj oblikovanoj frizuri za dan vjenčanja, preporučljivo je i u sedmicama prije velikog događaja voditi brigu o samoj njezi kose, koja uključuje šišanje i farbanje.

"Pod pretpostavkom da idete nekome ko poznaje vas i vašu rutinu farbanja kose, mislim da su dvije sedmice prije vjenčanja idealne za to. Tako ćete dobiti svjež izgled, ali također će vama i vašem stilisti dati vremena da napravite bilo kakve promjene u zadnji tren, ako je potrebno", otkriva Bradley Leake, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije