Kako uvijek napraviti rep koji nam savršeno stoji: Otkriven trik - na šta trebamo obratiti pažnju

0
Radiosarajevo.ba
Kako uvijek napraviti rep koji nam savršeno stoji: Otkriven trik - na šta trebamo obratiti pažnju
Foto: Pexels / Ilustracija

Rep je koliko efektna (visoki rep, zalizani rep...) toliko i praktična frizura, izmišljena kao lako rješenje za dane kad nam je kosa masna ili jednostavno imamo "bad hair" dane kad nam se inati, loše stoji, ne da se ništa napraviti s njom osim prezentirati taj otužni izgled, pa kosu radije zavežemo u rep, ne opterećujući se previše je li on smješten pet centimetara više ili niže na glavi.

Nose se i ovakvi i onakvi, niski, opušteni i nehajni i oni visoko na glavi kakve nose poznate influencerice poput Kardashianki.

Svakom prema njegovom ukusu, najčešće smo i zadovoljne repom koji smo složile, ali... može li i bolje? Navodno može, a izgleda da za to treba slijediti "pravilo linije čeljusti" i dobit ćemo najbolji konjski rep u

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Jawline rule" ili "pravilo linije čeljusti" s TikToka kaže da ćemo kada visinu konjskog repa uskladimo s čeljusnom kosti dobiti rep besprijekornog stila koji će laskati našem licu.

Kako slijediti ovo pravilo?

Olovku ili još bolje ravnalo koje je duže treba prislonitu uz vilicu tako da najniži dio kreće od brade ide duž vilice, prelazi preko (ili ispod) uha i završava na stražnjoj strani glave. E, pa na toj tački tj. toj visini treba svezati rep. Ne može biti jednostavnije!

Ovisno o strukturi čeljusti, to može varirati od osobe do osobe ali u svakom slučaju ovo bi pravilo trebalo naći poziciju za najchic pony. Praćenje linije čeljusti trebalo bi podići rep malo iznad zatiljne kosti, idealno za nježan i razigrani look, piše Miss7

@mypawfectfamily

And this is why I’ll never wear a high ponytail again :) #powerofhair #powerofponytail #ponytailhack

♬ reminder the weeknd - ᶜ ʰ ˡ ˡ ˣ ᵉ ᵈ ⁱ ᵗ ˢ

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije