"Tiha" frizura je elegantna opcija koju će nositi sve žene i totalni jesenji hit

0
Radiosarajevo.ba
"Tiha" frizura je elegantna opcija koju će nositi sve žene i totalni jesenji hit
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Vjerujemo da su mnogi među vama ovih dana odlučili posjetiti frizera.

Kraj ljeta mnogima je vrijeme kada žele barem osvježiti svoju kosu nakon izlaganja ljetnim vremenskim uslovima.

Ako ste i sami u potrazi za idealnom frizurom, a volite zavriti u trendove, možda će vas zanimati što kažu stručnjaci za kosu.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Oni su kao jedan od najvećih jesenskih trendova izdvojili takozvana "tihu frizuru". Ove jeseni sve će biti u znaku slojeva i šiški, a "tiha frizura" spaja ova dva trenda.

Izraz tiho, prema riječima stručnjaka, označava nenametljivu, suzdržanu eleganciju ove frizure. Kažu i da se radi o idealnoj opciji za sve koji žele osvježiti izgled bez drastične promjene dužine kose. Naravno, za frizuru se mogu odlučiti i oni koji žele drastično kratiti kosu.

Kao što je već spomenuto, slojevi su najbitniji dio ove moderne i svestrane frizure, a njen glavni cilj je postići ravnotežu između dužine i stila. Uz frizuru često idu i tanke, takozvane prozirne šiške te slojevi koji uokviruju lice.

Slojeviti i glam zalizani stilovi: Ovo je šest jesenjih trendy frizura

Slojeviti i glam zalizani stilovi: Ovo je šest jesenjih trendy frizura

Stručnjaci kažu da popularnost ove frizure raste i zbog činjenice da se lako država i da može osigurati promjenu bez žrtvovanja dužine kose.

Ljepota ove frizure leži i u činjenici da odgovara većini tipova kose i može se prilagoditi svačijem obliku lica i estetici.

U svakom slučaju, radi se o sjajnom odabiru kada želite naglasiti crte lica. Frizura je posebno je prikladna za osobe sa srednje dugom do dugom kosom koje žele svojoj kosi dodati dimenziju i kretanje.

Ako vam se ova frizura čini kao dobra opcija za vašu kosu i stil, pobrinite se da s vašim frizerom budete jasni oko onoga što želite. 

Zatražite frizuru sa slojevima i šiškama koj uokviruju lice, koja pritom ne zahtijeva previše brige oko održavanja i koja će poboljšati prirodnu teksturu vaše kose, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije