Slojeviti i glam zalizani stilovi: Ovo je šest jesenjih trendy frizura

0
Radiosarajevo.ba
Slojeviti i glam zalizani stilovi: Ovo je šest jesenjih trendy frizura
Foto: Instagram / Bob frizura

Jesen se približava i modna beauty industrija donosi prijedloge za trendi jesenske stylinge u kojima značajno mjesto imaju i frizure.

Uz omiljeni bob stil te trendi boje kose nezaobilazni dio jesenskog stila bit će i frizure koje preporučuju svjetski stilisti.

Izdvajamo stilove koji privlače formom te načinom stiliziranja.

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Poslano pismo EUFOR-u, PIC-u, OHR-u i EU: 'Rasporedite NATO snage na granici BiH i Srbije'

Djevojački grungy stil

Ovaj stil frizure popularan je zadnjih godina a ove će se jeseni nositi s dozom glamura. Slojevito šišana kosa sada se nosi više u stilu Rachel iz serije Prijatelji iz 90-ih.

Ovaj stil većini odgovara tipovima kose, ali je također savršen ako vašoj kosi nedostaju volumen i tekstura.

Italijanski bob

Ljepota bob stila je u tome što je svestran, bez obzira na vaš stil. Klasici poput francuskog i A-boba i dalje modi ali posebnu pažnju privlači talijanski bob.

Istine i mitovi o farbanju kose: 'Treba biti masna - pravilo koje više ne vrijedi'

Istine i mitovi o farbanju kose: 'Treba biti masna - pravilo koje više ne vrijedi'

Ovaj stil se razlikuje od klasičnog francuskog boba prije svega po dužini kose te činjenici da je manje poboljšan stil frizure. Umjesto da vam pramenovi padaju na čeljusnu kost, talijanski bob privlači činjenicom da je malo duži, te da pada malo iznad ramena.

[instagram]https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot-i-stil/istine-i-mitovi-o-farbanju-kose-treba-biti-masna-pravilo-koje-vise-ne-vrijedi/509870[/instagram]

Ne, prava tajna učvršćivanja frizure leži u oblikovanju donjeg sloja kose čime ovaj stil održava volumen i formu.

Trendi šiške

Šiške su savršen detalj za jesen. Oblikuju kosu i lice, lako se prilagođavaju osobnom stilu. Ove jeseni u trendu su šiške u kojima živi volumen.

Glam slojevi

Ovaj stil šišanja dolazi od klasičnog slojevitog šišanja. Odlično uokviruje vaše lice, pramenovi su duži, suptilniji i namjerno strukturalni te padaju na jagodice, čeljusnu i ključnu kost. Savršeno ako želite nešto malo duže i uglađenije, a da i dalje ima volumen i teksturu s dozom glamura.

Zaglađene punđe

Ljeto i messy hair su za nama. Glam zaglađene frizure su se vratile što se savršeno uklapaju u stilistiku opet popularnih devedesetih.

Ove jeseni sve ćemo se češće susretati s podignutim frizurama, zategnutim punđama i pletenicama.

U kosi se nose 80-e

Ako ipak niste skloni zaglađenim glam frizurama zanimljiva je vijest kako se vraćaju frizure kao iz 80-ih se ponovno vraćaju, pa ćete sve češće viđati frizure u kojima živi prirodna tekstura, pomalo nedovršeni, razbarušeni stil, piše Luxur Society.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije