Ova frizura je idealna za ljeto: Jednostavno se stilizira i naglašava prirodnu teksturu kose

0
Radiosarajevo.ba
Ova frizura je idealna za ljeto: Jednostavno se stilizira i naglašava prirodnu teksturu kose
Foto: Instagram / Opušteni bob

Ljeti težimo što jednostavnijim frizurama koje se lako stiliziraju, a upravo ćemo jedan takav bob viđati svuda ove tople sezone.

Bob s laganim valovima izvrstan je izbor za sve koje vole opušteni, neopterećeni look. Zahtijeva minimalno stiliziranje kose i u prvi plan stavlja njenu prirodnu teksturu i super-prirodan izgled, piše Allure.

Ovisno o teksturi kose i o željenom izgledu, opušteni se bob može postići na više načina. Na primjer, ako imate prirodno kovrdžavu kosu, teksturu ćete usavršiti pomoći slanih sprejeva, sprejeva za teksturu ili kreme za kovrdže jer će one dodatno naglasiti oblik.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Za ravnu ili valovitu kosu preporučuje se kosu sušiti na zraku ili je stilizirati u laganu punđu, čime će se u kosi stvoriti messy valovi.

Tražite li nešto glamuroznije i svečanije, poigrajte se s peglom ili figarom - frizura će prvi dan izgledati jako elegantno, a drugog i trećeg dana stvorit će se "neuredni" valovi koji izgledaju jako cool i mnogima su omiljena ljetna frizura.

Tzv. beach waves omiljeni su već godinama, a bob s laganim valovima zapravo je minimalistička varijanta "valova za plažu" jer izgledaju još opuštenije.

/ Anketa

Gdje ćete ove godine na ljetovanje?
Rezultati

Prednost ovog boba je što se može stilizirati na razne načine - razdjeljak možete nositi na sredini ili po strani, ovisno više pristaje vašem obliku lica, a volite li šiške, prednost ovog boba je što jednako dobro izgleda i u kombinaciji s njima.

Idealan je i za različite dužine pa, bez obzira na to imate li bob do vilice ili onaj duži koji već prelazi u lob, frizura će izgledati jako efektno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije