Čarobna maska od dva sastojka koja već imate u kuhinji: Oporavlja oštećenu kosu odmah

0
Radiosarajevo.ba
Čarobna maska od dva sastojka koja već imate u kuhinji: Oporavlja oštećenu kosu odmah
Foto: Pexels / Njega kose

Kokosovo ulje ima zasluženo važno mjesto u industriji ljepote. Ne masti kosu, može se koristiti prije i poslije pranja kose, kao maska ​​ili regenerator.

Uz ovo ulje, med je također čest sastojak domaćih maski za kosu jer oba sastojka kosi pružaju potrebnu hidrataciju i njegu.

Potrebni sastojci:

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

1 kašika kokosovog ulja
1 kašika meda

Priprema:

Stavite sastojke u zdjelu i malo ih zagrijte na laganoj vatri. Toplina maske će omogućiti da se folikuli dlake otvore i prime sve hranjive tvari. Ovisno o tome koliko vam je duga kosa, možete povećati dozu sastojaka.

Maska se može koristiti na suhoj i mokroj kosi. Podijelite kosu u pramenove i nanesite smjesu po cijeloj dužini, do vrhova kose, izbjegavajući korijen. Češljem ravnomjerno rasporedite masku po cijeloj površini. Stavite kapu i ostavite masku najmanje 40 minuta.

Zatim operite kosu kao i obično, ali ne zaboravite na regenerator. Odmah nakon sušenja vidjet ćete značajne promjene. Ako želite dugotrajan učinak, masku morate nanositi redovno. Pokušajte koristiti ovu hranjivu masku barem jednom sedmično, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije