Za ovaj parfem vjerovatno nikad niste čuli, a on je tajno oružje najvećih diva na planeti

0
Radiosarajevo.ba
Za ovaj parfem vjerovatno nikad niste čuli, a on je tajno oružje najvećih diva na planeti
Foto: Pixabay / Ilustracija

Uz ovaj parfem mirisaćete kao holivudske zvijezde. Možda niste čuli za njega, ali on decenijama važi za izuzetno moćan i zavodljiv miris.

Šta je zajedničko Grace Kelly, Audrey Hepburn i Marlene Dietrich? Osim što su holivudske glumačke dive, sve tri su nosile parfem istog brenda: Krigler. Obožavala ga je i Jacqueline Kennedy, a danas je on tajno oružje Catherine Middleton i princeze Charlene od Monaka.

Nije ni čudo što je ova kuća mirisa, koja posluje više od jednog vijeka, privukla one sa A-liste. Ovaj brend, za koji mnogi nisu ni čuli, stvara jedinstvene parfeme koji se prodaju u prodavnicama u najluksuznijim hotelima na svijetu, poput Plaze u New Yorku.

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

A prošle godine House of Krigler lansirao je bočicu od 12 ml intenzivne formule svog legendarnog mirisa Eleganter Schwan 06.

„Veoma je džet-set“, kazao je u jednom intervjuu Ben Krigler, trenutni šef porodičnog brenda, piše Zadovoljna.

Njegov predak je u Bavarskoj stvorio prvi zvanični miris ovog brenda 1906. godine, nazvan Eleganter Schwan 06. Drvenasto-cvijetni miris sadrži note njemačke ruže, sandalovine, pačulija i vanilije. Nova ponuda u ograničenom izdanju ima identičnu kompoziciju nota, ali u formuli koja se može pohvaliti većom koncentracijom parfema — tačnije 45 posto, za razliku od 36 posto u originalu.

„Miris je intenzivniji i takođe traje duže“, objašnjava Krigler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije