Jutarnji rituali koji će vam uljepšati svaki vikend

Radiosarajevo.ba
Jutarnji rituali koji će vam uljepšati svaki vikend
Foto: Unsplash / Ilustracija
Mali jutarnji rituali mogu uvelike povećati razinu zadovoljstva i sreće tokom vikenda.

Vikendom ujutro, čim se probudite, odvojite nekoliko minuta za ove male rituale i ostatak dana osjećat ćete se znatno bolje nego da jutro prespavate.

Rastegnite se. Nakon osam sati ležanja, ovo je odličan način da razbudite cijelo tijelo. 

Pišite. Odvojite pet minuta i zapišite sve što vam na pameti – možda ćete htjeti zapisati ono što ste sanjali, brige koje donosi ostatak dana ili pak listu stvari na kojima ste zahvalni.

Popijte nešto vruće. Sjednite i uživajte u šalici vrućeg napitka – kafe, čaja ili kakaa.

Pojedite nešto zdravo i fino. Naravno da obrok može biti i fin i zdrav, birajte od žitarica do voća i povrća i započnite dan na doista dobar način.

Čitajte. Odvojite tokom jutra pet minuta kako biste pročitali nešto zanimljivo, lijepo i pozitivno.

Meditirajte. Za opuštajuću meditaciju dovoljno vam je pet minuta. Sjednite, zatvorite oči i fokusirajte se na svoje disanje. Ukoliko vam misli počnu lutati, ponovno se koncentrirajte na svoje disanje.

Plešite. Pustite muziku koju volite slušati i koja vas čini sretnima te plešite dok se spremate.

Dotjerajte se za sebe. Odjenite šarenu i veselu kombinaciju, pažljivo se našminkajte i uredite nokte, i to samo za sebe – ne morate ići negdje da biste bili dotjerani i zadovoljni svojim izgledom, pišeTportal

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije