Ako večerate redovno ovu namirnicu, kilogrami će nestajati i dok spavate

Radiosarajevo.ba
Ako večerate redovno ovu namirnicu, kilogrami će nestajati i dok spavate
Foto: Profimedia / Kravlji sir / Ilustracija
Mršanje nikad nije lak proces i na isti utiče veliki broj naših navika, a čak i najsitnija promjena može da nam pomogne u bržem skidanju masnih naslaga...

Između ostalog, britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može da podstakne brži rad metabolizma.

Naime, u nedavno sprovedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu British Journal of Nutrition, naučnici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigovanu ishranu.

Oni su otkrili i koju to namirnicu treba da konzumiramo pola sata prije spavanja da bi to omogućili, a riječ je o svježem kravljem siru!


Naučnici su utvrdili da je čak i samo 30 grama svježeg sira dovoljno da pozitivno djeluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu (mliječne bjelančevine koja se nalazi u mliječnim proizvodima i siru).

Kazein se duže vari, i više sati osigurava mišiće vrijednim bjelančevinama, pa tijelo ne mora za dobivanje energije da posegne za vlastitim bjelančevinama, nego će se poslužiti ugljenim hidratima i masnoćama.

Ako pak iz nekog razloga ne jedete kravlji sir, dobra alternativa je i proteinski šejk koji u sebi sadrži kazein, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije