Joga za lice: Najprirodnija borba protiv bora

Radiosarajevo.ba
Joga za lice: Najprirodnija borba protiv bora
PrtScr / Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica

Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica. Vježbe uključuju uvijanje jezika kako bi vibrirajući zvuci i pojačano zijevanje uposlili mišiće vilice. Ove vježbe uključuju i mnogo glasnog smijanja i slanje poljubaca. Opuštanje lica je važan dio joge, jer je ono indikator napetosti u ostatku tijela, piše portal Zenasamja.me koji je i predstavio neke od najpopularnijih vježbi za lice.

Lavlje lice
Udahnite lagano, bez prekida i stegnite sve mišiće tijela: prste na nogama, stražnjicu, pete - baš sve. Lagano izdahnite i pri ravnomjernom izdisaju opustite mišiće, isplazite jezik, proširite oči i otvorite ruke. Ponovite ovo tri puta. Prilikom posljednjeg ponavljanja pokušajte da se prilikom izdisaja zadržite u tom položaju 30 do 60 sekundi kako bi se vaš jezik dobro protegao. Ovo je odlična vježba za podsticanje cirkulacije u licu i odlična metoda za opuštanje napetosti u predjelu vilice koja je uzročnik stvaranja bora.

Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica - undefined
Inverzija
Stanite uspravno sa široko raširenim nogama tako da nožni prsti budu okrenuti blago ka unutra. Sagnite se naprijed sve dok vrhom glave ne dodirnete pod. Nježno pritisnite bradu palčevima, a ostalim prstima obuhvatite obraze. Inverzije se preporučuju za dobar ten jer čine da se krvni pritisak u glavi poveća pa tijelo reagira tako što će početi da snižava nivo krvnog pritiska, srce usporava ritam što uzrokuje širenje krvnih žila i opuštanje.

Za uglađene obrve
Sjedite u bilo koju varijantu položaja lotusa, onu koja vam najviše odgovara i postavite kažiprste na spoljašnje ivice obrva. Zatim nježno pritišćite i gurajte tako da se obrva udaljavaju jedna od druge i, istovremeno, zažmirite.

Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica - undefined
Kažite doviđenja borama smijalicama
Ova vježba je odlična za bore koje se pojavljuju oko ivica očiju, tzv, bore smijalice. Ublažava duboke linije koje su nastale zbog škiljenja ili smijanja čineći ih manje primjetnim. Široko otvorite oči kao da ste iznenađeni ili preplašeni. Tokom vježbanja kožu lica rukama povucite prema nazad.
Joga lica sastoji se od serije vježbi za toniranje i jačanje mišića lica - undefined
Dvostruko uvijanje
Da biste razvili ton mišića lica istovremeno uvijajte tijelo i lice. Kada ste u uvijenom položaju podignite obraze i pritisnite usne u istom smjeru u kome se uvija vaše tijelo. Istovremeno, nježno pritišćite mišiće na suprotnoj strani lica. Ovo isto ponovite i sa suprotnom stranom.

Naravno, to nije sve. Na YouTube kanalu možete pronaći mnogo korisnih snimaka s vježbama. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije