Novi trend: Znate li šta je SUP joga?

Radiosarajevo.ba
Novi trend: Znate li šta je SUP joga?

Znojenje u zatvorenoj teretani na plus 35 stepeni zvuči kao odlična isprika za nevježbanje. Uz SUP jogu takvih problema nema. U pitanju je joga koja se može izvoditi u bazenu, na moru ili jezeru, a za nju vam je potreban Stand Up Paddle Board ili skraćeno SUP.

Potrebna vam je daska nalik onoj za jedrenje, ali nešto šira i stabilnija. Izvorno se koristi za veslanje, no pokušate li na njoj vježbati jogu dobit ćete odličan trening svih mišića. Zbog nestabilnosti koja se događa zbog stajanja na dasci koja nije mirna, pogotovo ako je more malo valovito, potrebno je aktivirati znatnu količinu energije kako bi se moglo izvoditi joga položaje bez padanja u vodu.

 

A post shared by Kelly Huck (@socalpaddleyoga) on

Stoga je SUP joga odlična vrsta fitnesa, a osim isklesanog tijela omogućuje i ravnomjerno tamnjenje kože. Naravno pri tom se ne smije zaboraviti namazati s vodootpornom zaštitom protiv štetnih sunčevih zraka.

Koliko je SUP joga postala popularna najbolje svjedoči velika količina Instagram objava o njoj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije