Jeste li znali da se gljive trebaju oguliti prije pripreme jela? Evo zašto i kako to najbrže uraditi
Tiktokerka Anita izazvala je veliku pažnju kada je podelila video u kojem tvrdi da gljive ne bi trebalo prati vodom jer, kako kaže, one upijaju svu vodu koja može narušiti njihov ukus.
U svom videu, ona prikazuje kako prvo vadi peteljke iz gljiva, a potom pažljivo ljušti "kapicu" svakog komada.
Anita objašnjava da je ovaj postupak bolji način pripreme gljiva jer, po njenom mišljenju, ne samo da čuva njihov ukus, već i sprječava da meso gljive postane previše vlažno, što može biti problem prilikom prženja ili kuhanja.
Čiča Draža, kokarde i četničke pjesme: Pogledajte kako djevojke obilježavaju Badnji dan
Dok su neki korisnici TikToka bili impresionirani njenim savjetima i metodama, drugi su se zapitali kako je moguće da neko uopšte guli gljive, s obzirom na to da većina ljudi navikla je da ih jednostavno opere i izreže prije nego što ih koristi u jelima.
Pogledajte snimak kako ogluliti gljive:
@tastyentertaining Team peel? Or Team peel? #kitchenhack #learnontiktok #hacklife #tiktoknana
♬ Mario - JJD
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.