Jeste li znali da se gljive trebaju oguliti prije pripreme jela? Evo zašto i kako to najbrže uraditi

2
Radiosarajevo.ba
Jeste li znali da se gljive trebaju oguliti prije pripreme jela? Evo zašto i kako to najbrže uraditi
Foto: Pixabay / Gljive / Ilustracija

Tiktokerka Anita izazvala je veliku pažnju kada je podelila video u kojem tvrdi da gljive ne bi trebalo prati vodom jer, kako kaže, one upijaju svu vodu koja može narušiti njihov ukus.

U svom videu, ona prikazuje kako prvo vadi peteljke iz gljiva, a potom pažljivo ljušti "kapicu" svakog komada.

Anita objašnjava da je ovaj postupak bolji način pripreme gljiva jer, po njenom mišljenju, ne samo da čuva njihov ukus, već i sprječava da meso gljive postane previše vlažno, što može biti problem prilikom prženja ili kuhanja. 

Čiča Draža, kokarde i četničke pjesme: Pogledajte kako djevojke obilježavaju Badnji dan

Čiča Draža, kokarde i četničke pjesme: Pogledajte kako djevojke obilježavaju Badnji dan

Dok su neki korisnici TikToka bili impresionirani njenim savjetima i metodama, drugi su se zapitali kako je moguće da neko uopšte guli gljive, s obzirom na to da većina ljudi navikla je da ih jednostavno opere i izreže prije nego što ih koristi u jelima.

Pogledajte snimak kako ogluliti gljive:

@tastyentertaining

Team peel? Or Team peel? #kitchenhack #learnontiktok #hacklife #tiktoknana

♬ Mario - JJD

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije