Evo šta trebate uraditi kada dinstate meso da bi uvijek bilo mekano i sočno

4
Radiosarajevo.ba
Evo šta trebate uraditi kada dinstate meso da bi uvijek bilo mekano i sočno
Foto: Printscreen / Gulaš čorba

Jela sa dinstanim mesom su pravi užitak. Kada se ovako pripreme svako će "polizati" tanjir. Kada naučite da dinstate meso na pravi način vaša nepca će vam biti zahvalna.

Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvijek imati dobar rezultat. Odgovarajuća mesa za dinstanje su žilava mesa i teleća rebra.

Lijepo je da dinstamo meso u šerpi sa debelim dnom, jer se toplota od vatre ravnomjerno raspoređuje i nema opasnosti da meso zagori.

Pogledajte situaciju na ulicama Sarajeva: Građani se suočavaju s izazovima zbog neočišćenih staza

Pogledajte situaciju na ulicama Sarajeva: Građani se suočavaju s izazovima zbog neočišćenih staza

Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuhanja, ostavljajući meso previše suhim.

Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne i mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuhanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.

Kod kuhanja se proizvodi vodena para, koja se lijepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim, prenosi Espreso.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije