Jeste li čuli za 'tunakado'? Sendvič za kojim je 'poludio' cijeli svijet

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za 'tunakado'? Sendvič za kojim je 'poludio' cijeli svijet
Foto: Screenshot / Sendvič tunakado

Ponekad se moraš truditi, isprobavati, kombinirati… i kao da ti ništa ne uspijeva. A ponekad se pojavi jednostavno rješenje i uspjeh je zajamčen!

Da, pričamo tu o životu općenito, jer smo svjesni da je jednostavnost i spontanost često najbolji recept za uspjeh. No mislimo istodobno i na hranu. Jer koliko se ponekad chefovi muče oko novog recepta i ništa ne valja, a onda na brzinu slože nekoliko jednostavnih sastojaka, dogodi se neka lijepa čarolija i jelo postane pravi hit. A kad si gladan nisi svoj i jednostavno i brzo rješenje jedino je prihvatljivo...

Upravo to dogodilo se i s jednim ukusnim sendvičem, koji je američki lanac kafića Joe & The Juice proslavio na društvenim mrežama. Sendvič tunakado njihov je slasni izum sastavljen od svega nekoliko ukusnih sastojaka koji se odlično slažu, i sada svi žele napraviti tunakado, odnosno kopirati njihov recept. Kad kažemo 'svi', mislimo i na nas, pa zato donosimo i recept za tunakado sendvič koji će te oduševiti, piše MissGastro

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Tunakado sendvič (za 1 poveći sendvič, jednostavno, 8 minuta)

Sastojci:

  • hljeb po izboru (preporučujemo sourdough raženi ili polubijeli sa sjemenkama)
  • 2 veće šnite
  • 1 konzerva tune
  • 1 avokado
  • 1 paradajz
  • majoneza
  • prstohvat soli
  • maslinovo ulje
  • pesto (od bosiljka ili crveni)
  • kopar - svježi
  • čili papričice – svježe ili ukiseljene
  • kiseli krastavci
  • kapari
  • ljuti umak (tipa tabasco)

[tiktok]https://gastro.24sata.hr/recepti/tunakado-prefini-sendvic-za-kojim-luduje-svijet-28972[/tiktok]

Postupak:

  • Prvo pripremi namaz od tune – dobro izmiješaj tunu iz konzerve, majonezu, malo soli i nasjeckani kopar.
  • Tostiraj hljeb i na jednu od 2 šnite namaži namaz od tune.
  • Na drugu šnitu namaži malo maslinova ulja i/ili pesta od bosiljka ili pak crvenog pesta.
  • Avokado nareži na kriške i složi ih na jednu od 2 šnite hljeba. Isto napravi i s paradajzom s tim da su sada zimi puno ukusniji mini paradajzi pa radije koristi njih dok ne počne sezona paradajza.
  • Ako voliš ljuto i kiselo dodaj kisele krastavce, čili, ljuti umak… odnosno te sastojke kombiniraj prema svom ukusu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije