Jesenji beauty savjeti: Kako doći do prirodnijeg i ljepšeg izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Jesenji beauty savjeti: Kako doći do prirodnijeg i ljepšeg izgleda
Foto: Pexels / Odlični savjeti za jesenji look

S dolaskom jeseni, trend postaju zemljane nijanse make-upa i što prirodniji izgled. Ono što treba naglasiti jeste upravo da ove boje pristaju svakom tipu žena i pružaju im lijep i mladolik izgled. S obzirom na to da dolaskom hladnijih dana mijenjamo garderobu, i u ljepoti je potrebno prilagoditi lice i kožu novim vremenskim promjenama. U nastavku Vam otkrivamo osam savjeta za što ljepši jesenji izgled...

  • Prirodna boja tena 

Koristeći lagane tekuće podloge, što prirodnije Vašem licu, u kombinaciji s prirodnim nijansama rumenila - na svojim obrazima uvijek ćete zadržati svjež i prirodan izgled. Rumenilo nikako ne zaboravite jer daje svježinu Vašem izgledu i može Vas podmladiti, a to je ono što svaka žena želi. 

  • Vrijeme za njegu obrva 

Nemojte pretjerivati s podrezivanjem i čupanjem obrva.  Nakon što počupate (uvijek u pravcu rasta dlake) dlačice koje strše te lagano makazicama podrežete ostatak - prateći prirodni luk obrva - popunite eventualne praznine olovkom nijansu svijetlijom od prirodne boje vaših obrva. Svjetlija olovka kreirat će nježniji, više prirodan izgled za razliku od olovke iste boje kao i obrve - tada će vaše obrve, kažu stručnjaci, izgledati 'strožije'.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Na koji način je najbolje spavati kada ste prehlađeni?

Na koji način je najbolje spavati kada ste prehlađeni?

  • Oči ili usne? 

Kada je riječ o isticanju Vaših najljepših atributa, najčešće su to oči i usne. Prirodan look, podrazumijeva da istaknete samo jedno. Ukoliko su oči ono što je naljepše na Vašem licu slobodno ih našminkajte smokey-eyesom, a na usne stavite neki neutralni i nježni ruž.

  • Isprobajte novu frizuru

Ove sezone jedna od najpopularnijih frizura je klasični bob! Bez obzira bio u kraćoj ili dužoj verziji, pristaje svakom obliku lica. Bob je osim toga vrlo zahvalna frizura jer ga možete nositi u ravnoj verziji koja pruža otmjeniji look, ili lagano razbarušen i kovrčav – za ležerniji, ali još uvijek šik izgled! To je savršena frizura za svakoga, lako se stilizira i lako održava!

  • Ne bojte se - crvene ! 

Iako vam se čini kako je to upadljiva boja koja baš i ne stoji svakoj ženi, stilisti će vas demantovati. Naime, crvena je poznata kao topla boja koja pristaje svima. Jedino je važno pogoditi nijansu, Ukoliko imate blijeđu put za vas su bakrene nijanse, crvenkasto smeđe boje odnosno kestenjaste preporučuju se za osobe maslinaste puti, dok je boja mahagonija stvorena za tamniju put.

  • Hidratacija! 

Jesen je doista lijepa, ali može isušiti kožu. No, nemojte samo 'opteretiti' kožu teškim kremama i losionima. Isprobajte ulja za lice koja se brzo upijaju, a pružaju dubinsku vlagu stanica i obnavljaju kolagen. Sve je to zaduženo za mladolik izgled – pa se vrijedi i svako malo podsjetiti i popiti nekoliko gutljaju vode – najmanje dva litra do kraja dana! 

  • Ugljen nije samo za grill

I ove jeseni, hit boja make-upa je boja ugljena. Olovke za oči ili tuševi u boji ugljena savršeni su za upečatljiv ali prirodan izgled, i ove ih sezone vizažisti preporučuju umjesto – crne! Za dnevni look tek lagano uokvirite oči olovkom u boji ugljena, dok za večernji izlazak slobodno možete nanijeti više boje!

  • Ljubičasta je – uvijek in!

Vjerojatno ne postoji boja koja toliko laska svakoj ženi poput ljubičaste. Zato nije čudno da je svake sezone među najpopularnijih nijansama u make-up linijama. Ona ističe ljepotu svake boje očiju, a svojom toplinom pristaje baš svakom tonu kože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije