Ovo je pet razloga zašto žene izgledaju starije nego što jesu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je pet razloga zašto žene izgledaju starije nego što jesu
Foto: Pixabay / Ilustracija

Žena može izgledati puno mlađe od svojih stvarnih godina, ali ponekad može izgledati i dosta starije.

Starenje je nešto što se ne može izbjeći, a čiji proces mnogi žele zaustaviti ili sakriti. No, briga o starosti često u drugi plan stavi uživanje u sadašnjem trenutku, a tada nas starost pita "gdje nam je bila mladost".

Ipak, svi smo različiti pa tako neke žene u pedesetima mogu izgledati kao da im je 30 dok druge djeluju 10 godina starije. U procesu starenja sudjeluju razni faktori, osobito prehrana, njega kože, fizička aktivnost, a ovh pet razloga na koje manje obraćamo pozornost, a zbog kojih žene mogu prerano ostariti.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Pet razloga zašto žene mogu izgledati starije nego što stvarno jesu:

Stres

Dugogodišnji koncentrirani stres s kojim se gotovo nemoguće izboriti. Najbolnija iskustva su ozbiljni problemi s djecom, bolest bližnjih, besparica, neperspektivan posao s malim povratom i psihički pritisak.

Zašto niže žene teže gube kilograme i šta bi trebale poduzeti?

Zašto niže žene teže gube kilograme i šta bi trebale poduzeti?

Kod dugotrajnog stresa svaki dan se morate bojati i nešto odlučiti, nešto odlučiti i bojati se... Kao rezultat toga strada hormonski sistem, mišićno-koštani istem, kardiovaskularni sistem. Jedan od preduslova za sretan i zdrav život, a time i bolju energiju i izgled, je smanjenje stresa.

Težak rad

Fizički rad i rad u teškim uslovima također mogu izazvati manjak energije, bore na licu, oštećenu kožu i smanjenu vitalnost.

'Lagan' rad

Zanimljivo je da se pri ocjeni težine posla obično s prezirom gleda na tzv. 'laki' posao. Sjedenje na stolici od 14 sati također je ogromno, kolosalno opterećenje za kralježnicu i sve organske sisteme. Također, stres koji dolazi s odgovornošću i autoritetom može jednako uticati na način na koji starimo.

Gubitak na genetskoj lutriji

Neke žene stare brže, a neke sporije, a mnoge to pripisuju genetici.

Ilustracija
Foto: Pexels: Ilustracija

Genetika je lutrija, ovisi o sreći. I da, ima ljudi koji dobiju na ovoj lutriji i stvarno izgledaju mlađe od svojih godina. No, genetika ne mora biti presudna, jer se najviše može postići promjenom načina života i navika.

Sukob sa željama, snovima i svrhom

Općenito, žene koje rade ono što zaista žele i ostvaruju svoje snove izgledaju bolje, odmornije i svježije od onih koje to ne čine. Zato se prisjetite nekih starih hobija i snova o kojima ste sanjali i uposlite svoje ruke, probudite svoju kreativnost, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije