Jelo kojem niko ne može odoliti: Recept za savršenu junetinu u sosu

0
Radiosarajevo.ba
Jelo kojem niko ne može odoliti: Recept za savršenu junetinu u sosu
Foto: Recepti.com / Junetina u sosu

Meso isjeći na trake, posoliti te posuti mešavinom mediteranskog začinskog bilja.

Pripremiti mješavinu prezla i brašna i svaku trakicu mesa uvaljati u tu mješavinu te staviti da se prži u tavi na malo maslinovog ulja oko 10 minuta uz okretanje.

Dok se meso prži pripremiti ostale sastojke. Crveni luk oljuštiti i sitno isjeckati. Mrkvu oprati, oljuštiti i isjeći na tanke kolutove.

Stručnjak o problemima s vodom u Sarajevu: Slagat će vas ko kaže da se sve može bezbolno riješiti

Stručnjak o problemima s vodom u Sarajevu: Slagat će vas ko kaže da se sve može bezbolno riješiti

Kada je meso dobilo lijepu boju izvaditi ga iz tave i staviti isjeckan luk da se prži na slaboj vatri da postane staklast. Zatim dodati kolutove mrkve , pesto i sos od sjeckanog paradajza, promiješati, dodati 50 ml vode i kratko propržiti.

Nakon 10 minuta vratiti meso, dodati još 50 ml vode, poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 45-60 minuta, odnosno dok meso ne omekša, uz povremeno miješanje. Ako je sos pregust dodavati vode po potrebi.

Dok se meso i povrće dinstaju pripremiti njoke prema uputstvu sa pakovanja. Na kraju kuhane njoke dodati u gotovo jelo, promiješati i servirati, savjetuje čitateljica stranice Recepti.

Sastojci

250 g junećih šnicli
1 kašičica mekog brašna
1 kašičica prezli
1 glavica (100 g) crvenog luka
2 kom (100 g) tanjih mrkvi
1 kašika pesta (gotov proizvod)
2 kašike sosa od sjeckanog paradajza (gotov proizvod)
malo soli
malo mješavine mediteranskog začinskog bilja
malo maslinovog ulja
oko 100 ml vode
100 g zamrznutih njoka od krompira (gotov proizvod)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije