Jeftino i ukusno: Večera bez mesa spremna za 10 minuta
Svaku domaćicu raduje kada od malo sastojaka napravi ukusno jelo, a takav je i recept u nastavku.
Sve sastojke sigurno imate u kući, tako da još danas napravite ovaj ukusan obrok i obradujte ukućane novim receptom za večeru. Sigurni smo da će im se dopasti.
Sastojci:
2 velika krompira
ulje
1 luk
1 paprika
So
3 paradajza srednje veličine
4 jaja
Kopar
Akademik Esad Duraković objavio značajno djelo: Palestina na savjesti čovječanstva
Priprema
Povrće operite i isjecite na kockice. Najprije na ulju ispržite krompiriće, a zatim njih prebacite na tanjir i na tom istom ulju ispržite luk i papriku.
Poslije nekog vremena dodajte paradajz. Posolite i promiješajte. Kada se paradajz ukrčkao vratite krompir u tavu, promiješajte pa napravite 4 udubljenja u koja ćete razbiti jaja, pišu Nezavisne novine.
Poklopite tavu i krčkajte 3-5 minuta dok jaja ne budu spremna.
Pospite koprom i servirajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.