Jeftino, a ukusno: Za ručak pripremite tradicionalnu bosansku cicvaru

4
Radiosarajevo.ba
Jeftino, a ukusno: Za ručak pripremite tradicionalnu bosansku cicvaru
FOTO: Coolinarika / Bosanska cicvara

Cicvara je tradicionalno jelo koje su naši pretci spremali skoro svakodnevno ili bar veoma često.

Starinska cicvara se nije lako spremala iako je recept za cicvaru jednostavan, ali je trebalo truda i snage da se dobra cicvara skuha. 

Vrijeme pripreme je oko pet minuta, a vrijeme kuhanja 20. 

Recept za hercegovačku izlivaču: Ukusan i jeftin ručak koji miriše na djetinjstvo

Recept za hercegovačku izlivaču: Ukusan i jeftin ručak koji miriše na djetinjstvo

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 1 l pavlake
  • 2 jaja
  • 700 g kukuruzng brašna
  • 100 g masla
  • Sol

Priprema:

Pomiješajte pavlaku i jaja. Posolite i izmiješajte. Dodajte kukuruzno brašno pa sve izmiješajte. Zagrijte ulje u dubljem loncu pa dodajte napravljenu smjesu. Pecite uz konstantno miješanje dok se ne pojave mjehurići a smjesa ne počne mijenjati boju. Prespite u tepsiju i služite toplo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije