Jednostavan trik održava povrće 'hrskavo' sedmicama i voće friško kao da je tek kupljeno

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavan trik održava povrće 'hrskavo' sedmicama i voće friško kao da je tek kupljeno
Foto: Printscreen / Youtube / Poriluk

Porodice prečesto misle da će ih velika kupovina snabdjeti voćem i povrćem cijelu sedmicu, da bi nakon 3 dana shvatili da je da je sve uvenulo.

Srećom, stručnjaci su podijelili svoje najbolje savjete za duže trajanje voća i povrća, što dovodi do manje bacanja hrane i uštede novca.

"Uz visoke cijene hrane, ali posebno voća i povrća ovih dana, potrebno nam je da njihova svježina zaista potraje", objašnjava TikToker Dag Larsen.

Pozlilo mu u kazinu u bh. gradu, lopov to iskoristio i opljačkao ga

Pozlilo mu u kazinu u bh. gradu, lopov to iskoristio i opljačkao ga

Larsen je dodao da je dio održavanja svježeg voća i povrća znanje kako ih pohraniti, pri čemu neki proizvodi moraju ostati vlažni, a neki ostaju u pakiranju u kojem ste ih kupili.

"Za početak, mrkvu i celer, uvijek potopite u vodu, tako će ostati hrskavi i trajat će sedmicama. Ali nemojte ih ostaviti predugo, jer se mogu stvoriti bakterije, a to može biti loše za vas," objašnjava, dodajući da možete "steknuti naviku da perete svoje voće i povrće prije nego što ih stavite u frižider", kako biste im pomogli da duže traju.

Najveća greška koju pravimo kada želimo zalediti faširano meso: Posebno obratite pažnju ovu stvar

Najveća greška koju pravimo kada želimo zalediti faširano meso: Posebno obratite pažnju ovu stvar

Kaže da je ovo pravilo drugačije za bobičasto voće, za koje tvrdi da bi trebalo ostati u originalnoj posudi u frižideru bez pranja, perite ih samo kad ih namjeravate koristiti. "Inače mogu jako brzo istrunuti", kaže.

Larsen je dodao da ako nećete jesti voće odmah nakon što ga kupite, možete ga narezati i zamrznuti, što znači da možete brzo i jednostavno napraviti smoothije.

Ako želite poseban trik samo za svoje jagode, jedan korisnik Facebooka na stranici Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks podijelio je ideju.

"Stavlja li neko jagode u staklenu teglu? Vidio sam ovu objavu negdje drugdje, traju zauvijek", dodajući da nakon što odnesete jagode kući, pohranite ih - neoprane - u hermetički zatvorenu staklenu teglu ili posudu za hranu, piše D&D.

@daglarsen

Replying to @Sara with the massive price tag on fruits & veggies these days. We need them to last #kitchentips #veggieprep #foodtips

♬ Aesthetic Vibes - sxldi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije