Jednostavan recept za tortu od čokolade, oraha i pekmeza

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavan recept za tortu od čokolade, oraha i pekmeza
Foto: Printscreen / Ilustracija

Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i prelijte višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu.

Priprema: 55 minuta

Sastojci:

  • 6 jaja,
  • 20 dag šećera u prahu,
  • 20 dag maslaca,
  • 10 dag čokolade,
  • 10 dag oraha ili badema,
  • 3 kašike kakaa,
  • 2 dl slatkog vrhnja (šlag),
  • pekmez od bobičastog voća ili višnje iz staklenke

Priprema:

Dobro izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte omekšali maslac, orahe i kakao, rastopljenu čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i nadjenite višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu, piše 24Sata.

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije