Jednostavan recept za tortu od čokolade, oraha i pekmeza
Radiosarajevo.ba
Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i prelijte višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu.
Priprema: 55 minuta
Sastojci:
- 6 jaja,
- 20 dag šećera u prahu,
- 20 dag maslaca,
- 10 dag čokolade,
- 10 dag oraha ili badema,
- 3 kašike kakaa,
- 2 dl slatkog vrhnja (šlag),
- pekmez od bobičastog voća ili višnje iz staklenke
Priprema:
Dobro izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte omekšali maslac, orahe i kakao, rastopljenu čokoladu i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pola smjese pecite na 180°C pa, kad je na 3/4 pečeno, izvadite i nadjenite višnjama ili pekmezom te pokrijte ostatkom smjese i vratite u pećnicu, piše 24Sata.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
To je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)