Jednostavan i brz ručak: Donosimo vam najbolji recept za ljetnu paradajz čorbu
Na tržnice polako stiže onaj pravi, ljetni, sočni i slatki paradajz i pravo je vrijeme za kuhanje paradajz čorbe.
Osim što je dobar izbor za jednostavan i brzi ručak, uz koji možete poslužiti samo još komadiće hrskavog hljeba ili sendvič sa sirom, ako je napravite u većoj količini, dio možete i smrznuti pa samo vaditi po potrebi.
Recept za paradajz čorbu
Umjesto da u lonac samo ubacite paradajz pire i kuhate ih s malo začina, u pripremu uključite još koji korak pa napravite najbolju paradajz čorbu do sada. Trebat će vam 2-3 veća paradajza, konzerva paradajz pirea, maslinovo ulje, bijeli luk, bosiljak, sol, šećer i biber te jedna manja glavica luka, piše Dobra hrana.
Jakov Milatović danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini
Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a kad poprimi boju dodajte protisnuti bijeli luk. Količinu režnjeva koju ćete koristiti prilagodite vlastitom ukusu, ali otprilike pet komada trebalo bi biti dovoljno.
Zatim dodajte šećer, promiješajte i kuhajte minutu pa ubacite paradajz koji ste narezali na veće komade, kratko pirjajte i dodajte konzervu paradajz pirea. Sve dobro promiješajte, prelijte vodom, začinite solju i biberom i pustite da se krčka 20-ak minuta. Pred kraj kuhanja u lonac ubacite dio bosiljka, a zatim sve zajedno usitnite blenderom ili štapnim mikserom.
To je to! Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.