Jaja vam se uvijek zalijepe za tavu? Otkrijte tajne savršene kajgane i prestanite raditi ove greške

0
Radiosarajevo.ba
Jaja vam se uvijek zalijepe za tavu? Otkrijte tajne savršene kajgane i prestanite raditi ove greške
Pixabay / Ilustracija

Jaja su izvrstan izvor proteina i masti, nudeći brzu pripremu, hranjiv obrok i dugotrajan osjećaj sitosti. Bez obzira kako ih pripremate, važno je znati da unosite kvalitetnu namirnicu.

Iako je priprema jednostavna, ponekad ljudima ne uspije. Moguće je da radite neke pogreške, a možda toga niste ni svjesni. Donosimo nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da vaša kajgana uvijek ispadne savršeno.

Koristite tavu koja se ne lijepi:

Izbjegavajte tave od lijevanog željeza, jer će jaja zalijepiti i teško ih je promiješati ili izvaditi. Odaberite tavu koja sprječava ljepljenje, čime ćete izbjeći dugotrajno ribanje četkom za pranje suđa.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Prilagodite vatru:

Kajgane se brzo pripremaju, ali nemojte ih kuhati na jakoj vatri. Zagrijte tavu na srednjoj vatri kako biste postigli ravnomjernu teksturu i spriječili nepotrebno isušivanje.

Mutite jaja izvan tave:

Razbijanje jaja direktno u tavu može dovesti do neželjenih rezultata. Umjesto toga, umutite ih u zdjeli ili tanjuru prije dodavanja u tavu. To će osigurati ravnomjerno miješanje i bolju kontrolu nad teksturom, piše Mashed

Ne ostavljajte ih predugo u tavi:

Kada završite s kuhanjem, odmah izvadite jaja iz tave. Ostavljanje jaja predugo može rezultirati suhoćom i tvrdoćom. Ako ih ne konzumirate odmah, prekrijte ih aluminijskom folijom kako biste sačuvali svježinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije