Istraživanje: Šta je najčešći uzrok svađe među parovima

0
Hina
Istraživanje: Šta je najčešći uzrok svađe među parovima
Foto: Metro / Ilustracija

Novac je najčešći uzrok nesuglasica i svađa među parovima, pokazalo je britansko istraživanje.

Gotovo dvije trećine ili 62 posto ispitanika priznalo je da se s partnerom najčešće svađa zbog nesuglasica oko novca, podaci su kompanije za pružanje mirovinskih usluga i ulaganja Royal London.

Najčešći je argument da druga osoba "previše troši", po rezultatima objavljenim uoči Valentinova 14. februara.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Trećina ili 33 posto ispitanika smatra da su nekompatibilni sa svojim partnerom kada su posrijedi potrošnja i štednja, pokazalo je istraživanje.

Svaka četvrta osoba u vezi (24 posto) smatra da se njen partner prema novcu odnosi neodgovorno, a trećina (33 posto) skriva podatke o financijama od svojeg partnera. To se odnosi na skrivanje informacija o vlastitoj štednji, ali i o dugovima.

Petina ili 20 posto ispitanika, koji smatraju da im se partner prema novcu odnosi neodgovorno posjeduje vlastiti 'crni fond'.

Istraživanje je pokazalo i da tri četvrtine (76 posto) parova dio vlastitog novca ili sav prihod čuva na odvojenom bankovnom računu.

Otprilike trećina (35 posto) ispitanika drži sav svoj novac na odvojenim računima, a samo 24 posto parova sve novce ima na zajedničkom računu.

Istraživanje je provedeno na 2000 ljudi iz cijeloga Ujedinjenog Kraljevstva.

"Premda tema novca i prihoda nije ni najpopularnija ni najromantičnija među partnerima, ako ne razgovarate o tome šta svako želi sa svojim prihodima i na koji način želi upravljati svojim novcem, to će vjerojatno rezultirati brojnijim međusobnim nesuglasicama i svađama ", rekla je Sarah Pennells, stručnjakinja za financije kompanije Royal London.

"Istovremeno, vrlo je važno ne dopustiti da pitanje financijskih briga tinja pod površinom. Otvoreni razgovor o trošenju novca i o financijskim ciljevima parovima će pomoći da izgrade financijski sigurnu budućnost", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije