Imate problema sa zatvorom? Ovo čudotvorno voće će vam pomoći da riješite problem

0
Radiosarajevo.ba
Imate problema sa zatvorom? Ovo čudotvorno voće će vam pomoći da riješite problem
Foto: Pexels / Ilustracija

Šljiva je, kako se tvrdi, najstariji narodni lijek za regulaciju probave. Prirodni je laksativ na koji organizam ne postaje rezistentan kao u većini slučajeva kada su drugi proizvodi u pitanju.

Zbog sadržaja pektina koji u crijevima nabubri, šljiva omekšava stolicu, što je važno kod liječenja hemoroida ili crijevnih oboljenja.

Suhe šljive su veoma dobre za probavu, ali važan je postupak sušenja. Uvijek su bolje one koje imaju košpicu i, što je važno, ne treba ih uzimati više od tri do pet dnevno.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Vrlo su bogate vlaknima, a kao rješenje za tvrdu stolicu se koriste na prazan stomak, dok su u ostalim slučajevima najučinkovitije kuhane, kao kompot, i to od tri do pet šljiva dnevno. Suhe šljive su dobre i za jačanje kostiju jer imaju odličan omjer kalcija i D-vitamina.

Operite i očistite šljive. Sušite ih na suncu ili u rerni, uz otvorena vrata, na temperaturi od 40 stepeni Celzijusa. koSuha šljiva je odličan lijek ako se uzima na prazan želudac ili jedan sat prije jela

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije