Ima li nešto ukusnije od ovoga? Napravite shakshuku i oduševite se ukusima Tunisa
Doručak je najbitniji obrok dana, a mi vam donosimo recept koji će zasijeniti stari, dobri sendvič.
Sprema se brzo, lako, a pršti od zdravlja - shakshuka.
Tradicionalno jelo Bliskog istoka u sebi sadrži povrće, začine i jaja, a oduševila je i najbolje svjetske kuhare koji je rado spremaju.
Velika tuga: U 17. godini preminula reprezentativka Bosne i Hercegovine
Sastojci
- 3 jaja
- crvena paprika
- žuta paprika
- luk
- biber
- sol
- crvena paprika
- čili paprika (po želji)
- peršin
- bijeli luk
- kumin (po želji)
Turski doručak koji je osvojio svijet: Ima li išta bolje od ovog laganog recepta?
Priprema
1. U tavi propržiti luk, paprike, te ostaviti da se dinsta kao sataraš.
2. Kada je povrće spremno, dodati začine, te napraviti male "džepove", te u njih dodati jaje po jaje.
3. Tavu poklopiti i pustiti da se jaja poširaju do željene čvrstoće, oko 10-ak minuta.
4. Servirati uz domaći hljeb, te salatu po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.