Idealan za dijetu: Ovaj napitak vam navodno može pomoći u procesu skidanja masti

0
Radiosarajevo.ba
Idealan za dijetu: Ovaj napitak vam navodno može pomoći u procesu skidanja masti
Foto: Pexels / Ilustracija/ Pijenje napitka

Ako ste odlučni da izgubite nekoliko kilograma prije ljeta, ali borite se s održavanjem dijeta ili rezultati nisu zadovoljavajući, postoji prirodni način koji bi vam mogao pomoći. Riječ je o moćnom koktelu od kefira koji navodno pomaže u sagorijevanju masnoća. Uz promijenjene prehrambene navike, ovaj napitak može vam navodno pomoći da brže smršavite.

Kefir koktel najbolje je piti ujutro na prazan želudac. Kada ga uključite u svoju rutinu, zajedno s povremenim postom i zdravijom ishranom, možete izgubiti i do sedam ili osam kilograma u jednom mjesecu. Naravno, uz koktel se preporučuje izbaciti slatkiše, bijelo brašno i povećati fizičku aktivnost. To nije magični napitak koji će sam po sebi otopiti kilograme, ali može biti odličan saveznik na putu do željene težine.

Kefir sam po sebi pomaže u kontroli apetita, potiče osjećaj sitosti i podržava zdrav metabolizam. Ostali sastojci koktela također imaju svoje prednosti. Peršin, na primjer, pomaže u čišćenju mokraćnih kanala, dok kopar i krastavac poboljšavaju probavu i rad crijeva.

Srušio se avion blizu slovenske granice: Pilot smrtno stradao, istraga u toku

Srušio se avion blizu slovenske granice: Pilot smrtno stradao, istraga u toku

Sastojci za kefir koktel:

  • 300 ml kefira
  • 3 grančice svježeg peršuna, korijandera i kopar
  • 1 krastavac
  • Sol i papar po želji
Heljda i kefir

Priprema:

Operite krastavac i izrežite ga na veće komade. Sitno nasjeckajte peršun, korijander i kopar. U blender stavite 150 ml kefira, dodajte nasjeckano bilje i krastavac. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte preostalu količinu kefira i ponovo miksajte. Po želji dodajte so i biber.

Iako ovaj koktel može biti snažan dodatak vašoj rutini mršavljenja, važno je održavati uravnoteženu ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Ovakav pristup pružit će najbolje rezultate u gubitku kilograma, dok će koktel od kefira dodati dodatni poticaj. Pokušajte ovaj jednostavan recept i pogledajte kako vam može pomoći na putu prema vašim ciljevima mršavljenja, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije