Idealan doručak za karantin: Spremite kiflice bez kvasca
Priprema traje pet minuta, dok se ispeku još 15 minuta, što znači da za 20 minuta imate zaista prefine beskvasvne kiflice.
To što su kiflice bez kvasca, nema nikakvog utjecaja na mekoću i okus. Sigurno ćete biti prezadovoljni ovim receptom za tijesto bez kvasca pogotovo kada vam se jede nešto slatko ili slano nabrzaka, piše portal Vijesti.hr.
Savjet: Umjesto maslaca, može margarin. Probajte i sa 50 ml ulja umjesto 80 g maslaca. Bit će za pojesti, no neće biti fino kao sa maslacem.
U brašno dodati prašak za pecivo, sol i dobro promiješati;
Sada dodati otopljeni maslac i jogurt pa umijesiti tijesto;
Odmah razvljati u krug za kiflice, debljine oko četiri do pet milimetara pa rezati oblike kiflica;
Puniti ih nadjevom po želji. Fine su i slatke i slane;
Premazati žumanjkom pa posipati sezamom;
Peći odmah 15 minuta 200 stepeni Celzijevih te poslužiti i
Odlične su i kada odstoje, bez obzira što nema kvasca, stvarno su odlične i drugi dan, makar sumnjam da će ostati, navodi portal Vijesti.hr.
Savjet: Napraviti duplu smjesu.
Za bolju i jasniju sliku u brzom video receptu pogledajte kako su ispale brze kiflice bez kvasca.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.