Ide li vaša veza u smjeru braka: Sedam znakova da vas partner planira zaprositi

Radiosarajevo.ba
Ide li vaša veza u smjeru braka: Sedam znakova da vas partner planira zaprositi
Pixabay / Ilustracija

Brak je veliki korak u vezi...

Ljubav, naravno, igra veliku ulogu kada se donosi odluka o vjenčanju jer ljudima je brak još jedna potvrda kako žele do kraja života ostati s osobom koju vole.

A postoje li znakovi pomoću kojih možete znati ide li vaša veza u smjeru braka?

Odgovor na ovo pitanje nije nimalo lak, svaka veza priča je za sebe i svaki čovjek ima svoje stavove i razmišljanja.

Nekad će duga veza završiti prekidom, a nekad će veza duga nekoliko mjeseci završiti brakom koji će biti čvrst i stabilan do kraja života. 

Ipak, postoje neki znakovi pomoću kojih možete zaključiti planira li vas vaš partner zaprositi, odnosno vjenčati se s vama:

1. Tok vaše veze

U nekom trenutku osjetit ćete kao da je sve sjelo na svoje mjesto, lakše nego ikad prije u vašoj prošlosti.

2. "Dijelite" sve najvažnije ljude u vašim životima

Upoznao vas je sa svim prijateljima, članovima porodice. Ponekad čak i putujete kako bi upoznali nekog važnog. Sve su to potencijalni znakovi da ste sve bliže braku. Ako niste upoznali bitne ljude u životu svoga partnera, vjerovatno niste blizu braku.

3. Razgovarate o budućnosti i očekivanjima

Budućnost, posebno ona zajednička nije tabu-tema u vašoj vezi. Ako oboje vidite drugu osobu kao onu koja će biti uz vas za 5, 10 ili 99 godina, to je dobar znak.

4. Riješili ste neke stvari u životu

Oboje ste odrasli, zreli ljudi koji su napravili određene poteze za svoju karijeru, neovisni ste... Imate čak i dovoljno sredstava za organizaciju vjenčanja.

5. Vaš partner pokušava otkriti veličinu vašeg prstena

Možda vam se čini da se vaš partner šali sa skorašnjom prosidbom, ali on možda samo proučava vašu reakciju na takvu ideju kako bi provjerio treba li nastaviti s provedbom. Ako pored toga priča o svojoj viziji braka u koju uključuje i vas, poprilično je jasno kakvi su mu planovi.

6. Raspravili ste bitne teme

Razgovarali ste o tome gdje ćete živjeti, o useljenju u zajednički stan, o tome kakvo vjenčanje želite? Na putu ste da se to sve i ostvari.

7. Vaš vas partner voli i poštuje

Brak je logičan nastavak veze u kojoj je vaš partner brižan i pun poštovanja i brige. Ako vam govori da ste mu stalno u mislima i ako ne voli biti predugo odvojen od vas, nemojte se čuditi ako izvadi prsten, piše portal Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije